r
Nosalty Logó

Virágos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Virágos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 713 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 7124 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Összesen 203 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 713 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    266.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5232 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.8 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1763.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2255 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 7124 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg. A reszelő nagyobb lyukán reszeljük le. A levét csavarjuk ki, arra nem lesz szükség.
  2. Az almát ízesítsük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
  3. A lisztet szitáljuk egy tálba, szórjuk bele a sütőport, morzsoljuk el benne a szobahőmérsékletű margarint.
  4. Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt, reszeljük bele a citrom héját.
  5. Alaposan dolgozzuk össze. Osszuk két egyforma méretű cipóvá.
  6. Egy 38*30 cm méretű tepsit kenjünk ki margarinnal, és szórjuk meg liszttel.
  7. Az egyik tésztát nyújtsuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve fektessük bele úgy, hogy tepsi oldalán is legyen a tésztából.
  8. Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát.
  9. Szórjuk meg a búzadarával.
  10. Az almát kanalazzuk bele, és a kanál domború felével szépen simítsuk el a tésztán a tölteléket.
  11. A másik tésztát is nyújtsuk el, fektessük az almára.
  12. A széleknél nyomkodjuk össze kicsit, majd a túlnyúló részeket egy éles késsel vágjuk le, ebből lesznek a virágok.
  13. A hulladék tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk vékonyra, és nagyon kicsi kiszúróval nyomjunk ki virágokat.
  14. Rakjuk a tészta tetejére kb. olyan távolságra, amekkora szeletekre szeretnénk majd a sütit szeletelni.
  15. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  16. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10990
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virágos almás pite
Andi80_ 380 recept

Karácsonykor férjem nagyszüleitől kaptunk egy óriási táska almát, amit ugye nem bírtunk megenni. Mivel vasárnap ebédre vendégeket vártunk, adott volt számomra, hogy itt az idő, az almát fel kell használnom. Anyukám almás receptjét véve alapul állítottam össze a tésztát, a reszelt citrom héja pedig a saját ötletem volt. Azt hiszem sokat dobott rajta. A széleknél megmaradt tészta sem ment kárba, hisz az apró kis virágok még izgalmasabbá tették a már megszokott almás pitét. Nagy izgalommal vártam, hogy kisüljön. Először a fahéj, majd a citrom illata lengte be a lakást. Azt hiszem a legnehezebb az volt, hogy kivárjuk, míg kellőképp meghűl és végre szeletelhessem. Mindenkinek nagyon ízlett, készítettem útravalót is a vendégeknek belőle. 24 nagyobb szelet lett ebből az adagból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...