r
Nosalty Logó

Virág alakú pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Virág alakú pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1108
Kalória
39.1g
Fehérje
87.7g
Szénhidrátok
65.1g
Zsír
194.2g
Víz
147.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
8.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12932.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    9200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    776.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzá a só, a langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közben beletesszük az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
  3. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, cipót formálunk, majd kör alakúra sodorjuk, és margarinnal kikent tepsibe tesszük.
  5. A közepétől bevágjuk a tésztát 7 db-on úgy, hogy a szélétől kb. 15 cm-t elhagyunk.
  6. A peremét megkenjük tejföllel, amibe belepréseltük a fokhagymát, erre rátesszük a megpárolt gombát, szalámit, megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Ahol a tésztát bevágtuk, azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon finom, ropogós, lágy a tésztája.:))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egy tipp, amitől sokkal szebb lesz a kaszinótojás és a...

Bár mindenki másképp ünnepli a húsvétot, a kaszinótojás vagy töltött tojás igen sok családban szerves része a húsvéti menüsornak. Kicsit pepecselős, de minden rászánt percet megér, mi pedig mutatunk egy tuti Napi Tippet, amivel még pár szinttel feljebb emelheted!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!