r
Nosalty Logó

Virág alakú pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Virág alakú pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12932.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    9200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzá a só, a langyos víz és a felfuttatott élesztő. Ezt jól kidolgozzuk, közben beletesszük az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta.
  3. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, cipót formálunk, majd kör alakúra sodorjuk, és margarinnal kikent tepsibe tesszük.
  5. A közepétől bevágjuk a tésztát 7 db-on úgy, hogy a szélétől kb. 15 cm-t elhagyunk.
  6. A peremét megkenjük tejföllel, amibe belepréseltük a fokhagymát, erre rátesszük a megpárolt gombát, szalámit, megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Ahol a tésztát bevágtuk, azokat a háromszögeket ráhajtjuk a szalámis gombára. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virág alakú pizza
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom, ropogós, lágy a tésztája.:))

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...