r
Nosalty Logó

Virág alakú kenyérlángos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Virág alakú kenyérlángos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A kenéshez

1171
Kalória
44.7g
Fehérje
106.4g
Szénhidrátok
60.6g
Zsír
146.2g
Víz
127.1g
Koleszterin
4g
Rost
8.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A kenéshez

Összesen 1171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A kenéshez

Összesen 4679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

A kenéshez

Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3475.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    2681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13901.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    10725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 4679 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a langyos vizet. Ezt jól összedolgozzuk, közben hozzáadjuk az olvasztott zsírt, és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz a tészta. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, cipót formálunk belőle, majd kör alakúra sodorjuk, és margarinnal kikent tepsibe tesszük.
  4. Közepétől bevágjuk a tésztát 9 db-on a tészta feléig.
  5. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, és megkenjük vele a tésztát. A szalámikat elosztjuk rajta, a háromszögeket kihajtjuk rajta, és a háromszög csücskét a tészta aljára húzzuk. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal jól megszórjuk, és sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindenkinek ízlése szerint lehet a tetejére bármit pakolni. Gomba, hagyma, zöldségek. Még másnap megmelegítve is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!