r
Nosalty Logó

Vinetta sült hagymával

Gréti
Vinetta sült hagymával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

164
Kalória
2.1g
Fehérje
12.8g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
179.1g
Víz
-
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánkrémhez

Összesen 164 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánkrémhez

Összesen 493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánkrémhez

Összesen 74 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 164 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A padlizsánt megmossuk, tálcára vagy sütőtálba tesszük, kevés olajjal bekenjük, és 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, a végén grillező fokozatra kapcsolunk, hogy megégjen kicsit a héja, ez füstös ízt kölcsönöz neki. Nem szoktam megszurkálni, hogy ne száradjon ki a belseje, de ha tartotok tőle, hogy durran, egy-két helyen szúrjátok meg villával.
  2. Közben a hagymát pucoljuk kockázzuk és napraforgóolajon kevés sóval közepes tűzön pirítsuk meg.
  3. Borítsuk át a botmixer magas mixeredényébe és két kanál majonézzel, egy kanál mustárral forgassuk át, hogy még ne legyen egynemű krém csak rusztikus, darabos maradjon.
  4. A megsült padlizsánt tegyük gyorsan egy műanyag konténerbe, fedjük le, és hagyjuk ott 5-10 percig, vagy nedvesített sütőpapírba tekerjük be.
  5. Utána vágjuk hosszába félbe, kanalazzuk ki a belsejét egy szűrőbe, ott a felesleges víz lecsepeg, vagy használatunk papírtörlőt is erre a célra.
  6. Tegyük át egy lapos aljú tálkába, és fakanállal törjük össze, vágjuk apró kockákba.
  7. Keverjük össze a hagymás-majonézes keverékkel, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, majd hűtsük jól be.
  8. Tálaláskor vágjunk friss zöldségeket: répát, zellerszárat, paradicsomot, paprikát uborkát helyezzük egy kínálótálra vagy fa deszkára. Tálaljuk két-három adagba a vinettát, és adjuk mellé pirított kenyeret. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p

Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a sütőben is megsütheted.

További receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...