Vinetta sült hagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A padlizsánkrémhez
Összesen
164
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A padlizsánkrémhez
-
520g padlizsán124 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
10g mustár6 kcal
Összesen
493
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A padlizsánkrémhez
-
77.8g padlizsán18 kcal
-
13.5g lilahagyma5 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g majonéz18 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
Összesen
74
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 179.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
164
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 537.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
493
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
A padlizsánkrémhez
-
1 nagy db padlizsán
-
1 közepes fej lilahagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
2 ek majonéz
-
1 ek mustár
Elkészítés
A padlizsánkrémhez
- A padlizsánt megmossuk, tálcára vagy sütőtálba tesszük, kevés olajjal bekenjük, és 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, a végén grillező fokozatra kapcsolunk, hogy megégjen kicsit a héja, ez füstös ízt kölcsönöz neki. Nem szoktam megszurkálni, hogy ne száradjon ki a belseje, de ha tartotok tőle, hogy durran, egy-két helyen szúrjátok meg villával.
- Közben a hagymát pucoljuk kockázzuk és napraforgóolajon kevés sóval közepes tűzön pirítsuk meg.
- Borítsuk át a botmixer magas mixeredényébe és két kanál majonézzel, egy kanál mustárral forgassuk át, hogy még ne legyen egynemű krém csak rusztikus, darabos maradjon.
- A megsült padlizsánt tegyük gyorsan egy műanyag konténerbe, fedjük le, és hagyjuk ott 5-10 percig, vagy nedvesített sütőpapírba tekerjük be.
- Utána vágjuk hosszába félbe, kanalazzuk ki a belsejét egy szűrőbe, ott a felesleges víz lecsepeg, vagy használatunk papírtörlőt is erre a célra.
- Tegyük át egy lapos aljú tálkába, és fakanállal törjük össze, vágjuk apró kockákba.
- Keverjük össze a hagymás-majonézes keverékkel, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, majd hűtsük jól be.
- Tálaláskor vágjunk friss zöldségeket: répát, zellerszárat, paradicsomot, paprikát uborkát helyezzük egy kínálótálra vagy fa deszkára. Tálaljuk két-három adagba a vinettát, és adjuk mellé pirított kenyeret. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 6052
- Feltöltés dátuma: 2023. július 13.
Ajánló
Készíts olajból tojássárgával és mustárral házi majonézt, ezzel még finomabb lesz a vinettád!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a sütőben is megsütheted.