r
Nosalty Logó

Villámgyors piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Villámgyors piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 1828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Melegítsük elő a villanysütőt közepes fokozaton.
  3. 4 egész tojást! (nem elírás) felütve és egy jó csipetnyi sót tegyünk habüstbe.
  4. Keverjük közepes fokozaton, amíg el nem kezd habosodni.
  5. Öntsük bele az összes cukrot, és a kézi mixerturbó fokozatán keverjük habosra. Nem lesz olyan kemény hab, mintha csak tojásfehérjét kevernénk, de olyan kemény lesz, mintha a tojásfehérje és a cukros sárgája habot összekevernénk a piskótánál.
  6. Adagoljuk hozzá keverés közben a 4 ek vizet (az összes keverési idő 5 perc legyen).
  7. A gép használata itt befejeződik. Hintsük bele lazán fakanállal a szódabikarbónás lisztet, alaposan keverjük át, de vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
  8. Gáztepsit öntsük tele vízzel, alaposan öblítsük át, majd öntsük ki belőle a vizet.
  9. Sütőpapírral béleljük ki a gáztepsit, ez a víztől a tepsi aljára fog tapadni
  10. A sütőpapírra öntsünk 1/2 dl olajat, és ecset segítségével nagyon alaposan kenjük be a papírt, úgy, hogy mindenütt olajos legyen.
  11. Öntsük a masszát a sütőpapírra, nem kell simogatni, a tepsi döntögetésével oszlassuk el egyenletesen.
  12. Vegyük a sütőt egy fokozattal feljebb, és helyezzük be a tepsit, süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
  13. Vegyük ki a süteményt, és sütőpapír segítségével göngyölítsük forrón fel a piskótát, úgy, hogy közben húzzuk le róla a papírt. A göngyölt vége kerüljön alulra.
  14. Hűvös helyen hagyjuk kihűlni.
  15. Krém elkészítése:
  16. Amíg a tészta sül, keverjük habosra a krém összetevőit a habüstben. Ízlés szerint édesítsük csöpögtetős édesítővel. Itt azért kevesebb a tej az előírtnál, hogy a krém szilárdabb legyen, és ne folyjon ki a tésztából szeletelés közben.
  17. A kihűlt tésztát csavarjuk ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük vissza (a tekerés alulra kerüljön).
  18. Szorosan fedjük be alufóliával (nem kell betekerni), és hűtőben fagyasszuk ki, legalább 2-3 órát.
  19. Éles késsel egyenletes szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 56814
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Ajánló

Régen ugye vajaztuk, és liszteztük a sütőlemezt piskóta sütésnél. Ennek hátrányai a következők, a piskóta felszíne lisztes lesz, illetve bőrös felülete képződik, ami valljuk be nem igazán gusztusos látvány, illetve a krémek tapadása miatt nem is nagyon praktikus, sőt a liszt íze sem igazán jó. Ezért ajánlom ezt a vizezéses, sütőpapíros, olajos megoldást. Előnyei a következők: a piskóta a gőzben sütés miatt nem szárad ki, olyan lesz mint a harmat, később sem hajlamos a száradásra, az olajozás egységes, bőrréteg nélküli alsó felületet eredményez, és tekerésnél nyugodtan lehúzhatjuk róla a papírt, nem fog összeragadni, mert a felülete olajos, de nagyon fontos, hogy az olaj mindenütt fedje a sütőpapírt, mert ahol nem fedi, a tészta hozzáragad, aztán annyi a sima felületünknek! A forma oldalát nem kell bekenni semmivel, engedjük, hogy a piskótánk az oldalhoz ragadva fel tudjon azon mászni! (ettől lesz magas). Sütés után, éles késsel el kell választani a piskótát a formától, de ez nagyon könnyen fog sikerülni. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzőműsorban hallottam, hogy ha van a mixerünkön turbófokozat, akkor nem kell szétválasztani a tojásokat. Gondoltam, hogy én ezt kipróbálom, és első próbálkozásra ragyogóan sikerült. Nem csak piskótatekercs, de bármilyen piskóta süthető e módszerrel, de csak turbófokozatos mixerrel! A cukor helyettesíthető glukononnal (szorbit), illetve gyümölcscukorral (fruktóz). Ezeket pont annyi mennyiségben kell alkalmazni, mint a cukrot, így süteményünk diabetikus lesz. A glukononnal (szorbit) vigyázzunk, mert hashajtó hatása van! Fogyasztásnál jelenléte észrevehetetlen, 2-3 óra után leírhatatlan!:() A tekercset tölthetjük lekvárral is, így 30 perc alatt lesz egy komplett süteményünk váratlan vendégek esetére.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...