Villámgyors házi pesto
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2548.9 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 1571 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 99 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 945 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1696 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5097.8 g
-
Cink 522 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 404 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 3141 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 316 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 50 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 240 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1890 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3393 micro
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1331 g
-
Cink 136 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 105 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 63 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 886 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Kézimixert használunk, mert az állaga miatt keverés közben könnyen beleragad a turmixgépbe, és ilyenkor átpakolni a kulimászt egy másik edénybe igencsak munkás… A megmosott bazsalikomleveleket beletépkedjük a keverőtálba és a megpirított fenyőmaggal, az olívaolajjal, sóval, kis borssal és túróval összeturmixoljuk.
- A friss pestot kiszedjük a keverőtálból, kisebb edénybe, vagy egy kis befőttes üvegbe tesszük, ami jól zárható, majd a hűtőbe rakjuk.
- Pirítósra, burgonyapürébe, tésztaszósznak kiváló.
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 50039
- Feltöltés dátuma: 2012. január 29.
Ajánló
A boltban kapható verzióknál egy kicsit könnyebb bazsalikomkrémre kell számítani, nem annyira tömény, mint az olasz változat, de annál ízletesebb lesz. Ráadásul itt az ember kedvére súlyozhatja a hozzávalókat. A túró valahogy adja magát, hogy lágyítsa a bazsalikom tömény ízét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kedvenc cézár salátámat a Liszt Ferenc téren adják, pestoval megkent pirítóssal a tetején. Imádom, mikor kihozzák nekem és a salátán ott pihennek a pirítósok, majd megcsap a bazsalikomos-fenyőmagos pesto krém illata. Sajnos ma már egyre kevesebb időm jut a városi pörgésekre, ezért is vettem a fejembe, hogy majd én aztán kikeverem a tökéletes pesto krémet magamnak itthon. Megrendeltem a zöldségestől egy egész bazsalikombokrot, és segítségül hívtam vegetáriánus barátnőmet is. Beleömlesztettem hát a keverőtálba a különleges hozzávalókat, ami nálam leginkább egy halom friss bazsalikom, fenyőmag, olívaolaj, ja és a túró, de lehet ez akár rikotta is. Ha nem elég krémes, akkor az olívaolaj lágyít rajta keveset.