r
Nosalty Logó

Villámgyors epres galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Villámgyors epres galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1938 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 1938 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 160 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a cukrot, a tojással és a hideg, felkockázott vajjal morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
  2. 25-30 percig hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk, és még a töltelék nélkül tepsire tesszük. A közepére halmozzuk az epret, megszórjuk kevés cukorral, és reszelünk rá citromhéjat.
  4. Majd a tészta peremét lekenjük tojássárgájával, és kicsit bevagdossuk, majd felhajtogatjuk az epres töltelékre a széleit (a videóban látható módon). Tojássárgájával megkenjük a széleket is, kevés cukorral megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, hogy szépen vágható legyen. Nagy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16992
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors epres galette
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez a francia pite, azaz galette nem csak egyszerűsége miatt nagyon kedvelt sütemény, hanem, finom és szemet gyönyörköttető is. Főleg, hogy nyakunkon az eperszezon, mással nem is készíthettük volna. Nincs vele sok dolgunk, a tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és ráhalmozzuk az epret a közepére. Széleit behatjuk és megsütjük. Nem kell cicomázni, se díszítgetni, ez a pite önmagában így csodás, nagy gombóc vaníliafagyival.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...