r
Nosalty Logó

Viktória torta Emőke konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Emőke
Viktória torta Emőke konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

567
Kalória
8.1g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
78.1g
Víz
150.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
51.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 4540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.4 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    624.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 4540 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Vajazzunk ki két 20 cm-s szilikonformát (vagy ha nincs szilikonformánk, sütőpapírral béleljük ki a formát).
  3. Tegyük a szobahőmérsékletű vajat a keverőgépbe, és a cukorral együtt keverjük jó habosra.
  4. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és végül a sütőporral elkevert lisztet és a citrom héját.
  5. Osszuk ketté a masszát, és süssük kb. 20 percig. (Akkor jó, ha a torta leválik a sütőforma széléről, én tűpróbáztam is.) Hagyjuk hűlni.
  6. Töltelékhez:szeleteljük fel az epret, adjuk hozzá a vaníliát és a dzsemet, forraljuk össze, és hűtsük le.
  7. Habhoz: verjük habbá a tojásfehérjét, adjuk hozzá a porcukrot és az ecetet. Jó kemény habot kell, hogy kapjunk.
  8. Torta összerakása: az egyik piskótára tegyük rá az epres tölteléket, tegyük a tetejére a habot, helyezzük rá a másik tortalapot. (Én tettem még a tetejére habot és epret, de lehet akár csak porcukorral megszórni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Tipikus angol klasszikus. Viktória királynőről nevezték el, aki a délutáni teázás alkalmával szívesen fogyasztotta. Az eredeti recept Jamie's Home Cooking oldalán található. Ott 1,5 dl habtejszín van habbá verve 1 evőkanál porcukorral. Én a szokásos habcsókos receptemmel készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!