Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
engebea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kandírozott vérnarancs
-
22g oreo keksz105 kcal
-
2g vaj17 kcal
Alap
-
29g krémsajt73 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
1g barna cukor3 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
Krém
-
47g vérnarancs16 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
29g víz0 kcal
Vérnarancszselé
-
25g narancslé12 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Összeállítás
Összesen
468
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kandírozott vérnarancs
-
264g oreo keksz1257 kcal
-
28g vaj201 kcal
Alap
-
350g krémsajt875 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
Krém
-
568g vérnarancs195 kcal
-
345g cukor1335 kcal
-
350g víz0 kcal
Vérnarancszselé
-
300g narancslé141 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
Összeállítás
Összesen
5613
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kandírozott vérnarancs
-
9.9g oreo keksz47 kcal
-
1g vaj7 kcal
Alap
-
13.1g krémsajt33 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
7.5g fehér csokoládé40 kcal
Krém
-
21.2g vérnarancs7 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
-
13.1g víz0 kcal
Vérnarancszselé
-
11.2g narancslé5 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
Összeállítás
Összesen
209
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
468
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 268.4 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3959.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 915 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 1744 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 760.5 g
-
Cukor 639 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 931 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1131 micro
Összesen
5613
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Kandírozott vérnarancs
-
24 db oreo keksz
-
2 ek vaj
Alap
-
2 dl tejföl
-
1 ek barna cukor
-
1 db tojás
-
5 csepp vaníliaaroma
-
20 dkg fehér csokoládé
Krém
Vérnarancszselé
-
3 dl narancslé
-
4 db lapzselatin
Összeállítás
Elkészítés
Kandírozott vérnarancs
- A megmosott narancsokat felszeleteljük. Narancsonként 3-4 szeletet használtam fel a közepéből, a maradékot kifacsartam a zseléhez.
- Egy nagy fazékban közepes hőmérsékleten a vizet és a cukrot felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a narancsszeleteket, ügyelve arra, hogy ne fedjék be egymást.
- Gyöngyözve főzzük 50 percig. Félidőben fordítsuk meg a szeleteket.
- Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, helyezzünk rá egy rácsot (a sütő rácsa tökéletes) és szedjük rá a narancsokat. Akár több napig is száríthatjuk őket. Én egy napig vártam a felhasználásukkal.
Alap
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az oreokat konyhai robotgépben ledaráljuk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- Egy A4-es méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (ügyelve, hogy a papír kilógjon, hogy könnyen ki lehessen emelni a süteményt), majd az oreo morzsát belenyomkodjuk, lesimítjuk, és 10 percig sütjük.
Krém
- A krém hozzávalóit összekeverjük, és az oreo rétegre simítjuk.
- 40-50 percig sütjük, amíg a teteje picit elkezd bebarnulni. Résre nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.
Vérnarancszselé
- A facsart vérnarancslevet egy konyharuhán átszűrjük, hogy minden kis rostdarabtól megszabaduljunk.
- A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk, majd egy nagyon rövid ideig mikróban megmelegítjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a vérnarancslevet.
Összeállítás
- A zselatinos vérnarancslevet ráöntjük a teljesen kihűlt sajttortára, majd a narancsszeleteket egyenletesen elosztjuk rajta. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
- A kilógó sütőpapírnál megfogva kiemeljük a süteményt a formából, majd forró késsel felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1074
- Feltöltés dátuma: 2019. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
engebea
1 recept
A Pirossüti versenyre nevezek be ezzel a recepttel, hogy a hemofíliára hívjam fel figyelmet. A munkahelyemre sütöttem meg ezt a különleges sütit, így már a kollégáimban tudatosult, hogy milyen ritka és borzasztó betegségről van szó. Mivel vérrel kapcsolatos a betegség, így a vérnarancs kézenfekvő alapanyag volt számomra. A gyümölccsel és a frissen facsart levével próbáltam feldobni ezt a jól bevált receptemet.