r
Nosalty Logó

Verdens beste

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Verdens beste
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 1206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 4824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    260 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.4 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1731 micro
Összesen 4824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint habosra keverünk 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojássárgájával.
  2. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojások fehérjét keményre verjük 20 dkg cukorral.
  4. A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, majd rá a cukros tojáshabot. Előmelegített sütőben megsütjük. (Vigyázni kell, mert ha magas a hőmérséklet, a tojáshab megég, míg a sárga réteg nyers marad.)
  5. Ha kihűlt, függőlegesen két részre vágjuk, és vaníliakrémmel megtöltjük.
  6. Vaníliakrém elkészítése:
  7. A vaníliakrémhez a tojásokat habosra keverjük 12 dkgcukorral, 1,5 ek finomliszttel, felöntjük 1,5 dl tejjel, teszünk bele 1 rúd vaníliát, és kis lángon -vagy gőzön- állandóan keverve sűrűre főzzük.
  8. A tűzről levéve tovább keverjük, és ha már csak langyos, kikeverjüka puha vajjal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33705
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Király! A világ legfinomabb süteménye -ennyit tesz az elnevezés magyarul.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...