Vendégváró roló
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
Sós töltelék
Édes töltelék
-
13g sütőtök5 kcal
-
6g krémsajt16 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tetejére
Továbbá
-
34g leveles tészta128 kcal
Összesen
304
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
Sós töltelék
Édes töltelék
-
100g sütőtök38 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tetejére
Továbbá
-
275g leveles tészta1020 kcal
Összesen
2414
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
Sós töltelék
Édes töltelék
-
13.1g sütőtök5 kcal
-
6.6g krémsajt16 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A tetejére
Továbbá
-
36.1g leveles tészta134 kcal
Összesen
316
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 365 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
304
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 171.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4277.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 3446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 132.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 701 micro
-
β-karotin 3564 micro
-
β-crypt 2920 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
2414
kcal
- 15% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 383 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Sós töltelék
-
5 dkg sajt
Édes töltelék
-
5 dkg krémsajt
-
1 púpozott ek barna cukor
-
0.5 kávéskanál vanília kivonat
-
0.5 kávéskanál fahéj
A tetejére
Továbbá
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
Sós töltelék
- A sós töltelékhez a puha krémsajtot jól összekeverjük a reszelt sajttal.
- Az édes töltelék hozzávalóit is jól összedolgozzuk villával, nem baj, ha itt-ott látszik a krémsajt és darabosabb, majd sütéskor elolvad.
- A leveles tésztát két részre osztjuk, az egyiket visszarakjuk a hűtőbe. Lisztezett deszkán kinyújtjuk olyan vékonyra, mintha leves tészta lenne. Pizzavágóval felszeleteljük 20 db, kb. 9x9 cm-es lapra.
- A szalámikat megkenjük a sajttal, és rárakjuk a lapokra. Az egyik sarkától indulva feltekerjük, az ellentétes sarkot picit megvizezve összeragasztjuk. A másik kettő kihegyesedő sarkot begyúrjuk a belsejébe.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az összetétellel lefelé. Lekenjük a tojással, megszórjuk a nigella maggal.
- Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
- Közben elkészítjük az édeset. A második tésztát már nem nyújtjuk olyan vékonyra, 28x28 nagyságú legyen, amit 16 egyenlő részre vágunk. Képzeletben osszunk ketté egy lapot, és rakjunk az egyik oldalra kb. 1 tk tölteléket, de körben a szélén maradjon hely, amit picit megvizezünk, és összenyomkodunk. A tetejét szintén megkenjük tojással (miután sütőpapírral bélelt sütőlemezre raktuk), és megszórjuk a tökmaggal.
- Forró sütőbe rakva ezt is pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6458
- Feltöltés dátuma: 2013. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
witch
735 recept
Egy kedves arab családnál kóstoltam meg ezt a finomságot, amit teljesen átalakítottam, mert bő, forró olajban kellett volna sütni, és ők nem eszik az itteni szalámikat. Szóval ez már nem is az, de mégis nagyon finom lett. Az édes változatot is gyorsan kifundáltam hozzá, mert ha édeset eszek, akkor a sós is jobban csúszik. Talán egyedül a nigella mag az, ami az eredetiben is szerepelt, meg nálam is, azt nyugodtan lecserélhetjük köménymagra. Frissen sokkal finomabb, de másnap vendégek jöttek, és nekik úgy is ízlett. Ja, mert nem tudják, miről maradtak le. :o)