Vendégváró macskaszemek
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
6 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
A töltelékhez
-
24g főtt tojás37 kcal
-
40g gomba9 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g sajt106 kcal
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
60g lángolt kolbász271 kcal
A díszítéshez
-
80g kígyóuborka12 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
100g tej56 kcal
-
6g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
120g főtt tojás186 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
300g lángolt kolbász1356 kcal
A díszítéshez
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
-
5.7g főtt tojás9 kcal
-
9.5g gomba2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7.1g sajt25 kcal
-
5.7g tojásfehérje3 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
14.2g lángolt kolbász64 kcal
A díszítéshez
-
19g kígyóuborka3 kcal
-
4.7g paradicsom1 kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2502.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 1744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 214.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 347 micro
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.3 g
Zsír
-
Összesen 325 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1823 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12511.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1441 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1836 mg
-
Nátrium 8720 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2056 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 608 micro
-
Kolin: 1169 mg
-
Retinol - A vitamin: 1950 micro
-
α-karotin 174 micro
-
β-karotin 1140 micro
-
β-crypt 139 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1734 micro
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 122 micro
-
Lut-zea 82 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
3 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
- Az apróra vágott hagymán ledinszteljük a gombát, ízesítjük.
- A két tojást keményre főzzük, felkockázzuk.
- A tojáshabot felverjük.
- Pihentetés után a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
- A két hosszanti oldalába beletekerjük a kolbászokat úgy, hogy a közepén 4-5 cm maradjon.
- A tojáshabba lazán belekeverjük a gombát, a tojáskockát, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajt 2/3 részét, és utánaízesítjük.
- A tészta közepén szétosztjuk a tölteléket, a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
- A két szélén a tésztát a tojássárgával megkenjük.
- Előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
- Tálaláskor a friss paradicsom- és uborkacsíkokkal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5211
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Ajánló
Nagyon finom ízesített virsliket lehet kapni, legközelebb - a fiam kívánságára - azzal fogom kipróbálni. A nyers uborka, paradicsom helyére, más zöldségeket is el tudok képzelni, pl: vékonyra szelt vöröskáposztát, retket, színes, felcsíkozott pritaminpaprikákat stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet az Erdélyi Konyha c. gasztronómiai lapban találtam. Ebből a mennyiségből három rúd elkészítését írja vékony kolbásszal, a nyers zöldségek helyett pedig ecetes paprikát és savanyú uborkát ajánl a tetejére. A savanyúsággal együtt süti készre. Így is készítettem már, nekünk nem ízlett, gusztább és finomabb volt nyers zöldséggel vagy savanyúsággal, de egyiket sem rásütve. Most egy rudat készítettem, máskor kettőt vékonyabb kolbásszal (4 db), mindkettő finom volt, szerintem 3 rúdnak kevés a megadott mennyiség. Hidegen, melegen egyaránt tálalható!