r
Nosalty Logó

Vendégváró macskaszemek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Vendégváró macskaszemek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

957
Kalória
38.1g
Fehérje
54.6g
Szénhidrátok
65g
Zsír
214.4g
Víz
364.5g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4783 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    325 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12511.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    8720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1950 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 4783 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
  2. Az apróra vágott hagymán ledinszteljük a gombát, ízesítjük.
  3. A két tojást keményre főzzük, felkockázzuk.
  4. A tojáshabot felverjük.
  5. Pihentetés után a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A két hosszanti oldalába beletekerjük a kolbászokat úgy, hogy a közepén 4-5 cm maradjon.
  7. A tojáshabba lazán belekeverjük a gombát, a tojáskockát, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajt 2/3 részét, és utánaízesítjük.
  8. A tészta közepén szétosztjuk a tölteléket, a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
  9. A két szélén a tésztát a tojássárgával megkenjük.
  10. Előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
  11. Tálaláskor a friss paradicsom- és uborkacsíkokkal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

Ezt a receptet az Erdélyi Konyha c. gasztronómiai lapban találtam. Ebből a mennyiségből három rúd elkészítését írja vékony kolbásszal, a nyers zöldségek helyett pedig ecetes paprikát és savanyú uborkát ajánl a tetejére. A savanyúsággal együtt süti készre. Így is készítettem már, nekünk nem ízlett, gusztább és finomabb volt nyers zöldséggel vagy savanyúsággal, de egyiket sem rásütve. Most egy rudat készítettem, máskor kettőt vékonyabb kolbásszal (4 db), mindkettő finom volt, szerintem 3 rúdnak kevés a megadott mennyiség. Hidegen, melegen egyaránt tálalható!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!