r
Nosalty Logó

Velős-tojásos táska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
sajtos papsajt
Velős-tojásos táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 372 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 1485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a paprikát szintén. A paradicsomot lehéjazzuk, szintén apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben, kevés zsiradékon a hagymát, a paprikát és a paradicsomot kis lángon saját levében megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát is, vigyázva, hogy meg ne égjen.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott velőt, és az egészet néhány percig pároljuk, amíg a velő ki nem fehéredik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirítjuk még pár percig.
  4. Két tojást felverünk, kissé megsózzuk, és a velőre öntve rántottát készítünk.
  5. A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk, ízlés szerinti méretben. Félbehajtva megtöltjük a velős tojással. A tészták szélét felvert tojással összeragasztjuk, és tetejüket is megkenjük. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 461
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 18.

Ajánló

Friss retekkel vagy uborkával ajánlom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Velős-tojásos táska
sajtos papsajt 3 recept

Gondoltam, kipróbálom, milyen lenne a velő levesles tésztába töltve. Elég jól sikerült, talán többeknek is ízleni fog.  Ajánlom uzsonnára, esetleg piknikre vagy kirándulásra. Vagy csak úgy...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...