r
Nosalty Logó

Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 darab velős csontot hosszában kettévágatjuk a hentessel.
  2. A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a négy fél csontunkat, ahol kényelmesen elférnek.
  3. A két fej fokhagymát megpucoljuk, úgy, hogy csak a külső, összekötő rétegeit vesszük le róla, a gerezdeken maradjon védőréteg. A velő köré szórjuk a tepsibe, majd az egész vidám társaságot betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és ott is hagyjuk jó 40 percen át. Közben persze figyeljük, akkor jó, ha a velő teteje szépen megpirult.
  4. Ha kész, kivesszük az egészen, egy kanállal kihalásszuk a fokhagymákat, a velőt meg visszarakjuk a sütőbe, hogy el ne hűljön nekünk.
  5. A fokhagymagerezdeket egy másodperc alatt kinyomkodjuk a héjukból, és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemhez. Villával, mozsárral vagy géppel ragadós, mennyei krémet keverünk belőle.
  6. 8 egyforma kenyeret megpirítunk, melegen tartjuk, aztán jöhet az összeállítás: mindenki kenje meg a kenyerét a petrezselymes sült fokhagymával, pakoljon rá bőven velőt, szórja meg finomra vágott lilahagymával és hegyes erőssel, majd ízlés szerint fűszerpaprikával és sópehellyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11647
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 13.

Ajánló

Egy egészen kis kupica jófajta házipálinka utána biztosan elősegíti az emésztést!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki tudja, hogy a velő akkor jó, ha "forró, mint a babám szíve". De ha a velő alá egy kis sült fokhagymás petrezselymet is kenünk, akkor a kulináris orgazmus garantált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...