r
Nosalty Logó

Velencei répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Velencei répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Kísérő

Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Kísérő

Összesen 4010 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Kísérő

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    4962 micro
  • β-karotin
    11905 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 4010 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kísérő

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a cukrot, sót és a feltört tojásokat robotgéppel felhabosítjuk, majd először a száraz, végül a többi folyékony alapanyagot is hozzádolgozzuk, míg csomómentes masszát nem kapunk.
  2. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formába kanalazzuk a tésztát, melynek tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, így mehet a sütőbe 40- 45 percre.
  3. Miután kivettük a sütőből kicsit állni hagyjuk, és csak utána vesszük ki a formából. Végül élvezettel elfogyasztjuk :) Finom szaftos süti lesz belőle, ami nem bonyolult, és villámgyorsan elkészíthető.

Kísérő

  1. Míg sül, elkészítjük a tálaláskor a tortához kínált öntetet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 16042
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

A Nigella konyhája című sorozat egyik részét néztem a TV-ben, amikor is egy velencei répatorta készült, ami nagyon megragadta  a fantáziámat, bár a recepten jelentősen változtattam, de az alapok mégiscsak tőle származnak.;)

Hozzávalók

Tészta

Kísérő

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...