Vegyes zöldséges pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
30g cukkini5 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
53g gomba11 kcal
-
78g brokkoli16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
53g sajt185 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
965
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
120g cukkini19 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
210g gomba45 kcal
-
310g brokkoli64 kcal
-
320g paradicsom58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
210g sajt739 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3863
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
4.7g cukkini1 kcal
-
7.8g póréhagyma2 kcal
-
8.2g gomba2 kcal
-
12.1g brokkoli3 kcal
-
12.5g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8.2g sajt29 kcal
-
9.8g tehéntúró14 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
17.6g tejföl35 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
151
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2839.3 g
-
Cink 167 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 1006 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 400.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 2103 micro
Összesen
965
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.6 g
Zsír
-
Összesen 265.7 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11357 g
-
Cink 668 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 2401 mg
-
Vas 517 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 3025 mg
-
Nátrium 4026 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1601.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2418 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 304 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 2105 micro
-
α-karotin 371 micro
-
β-karotin 3512 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 8234 micro
-
Lut-zea 8414 micro
Összesen
3863
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Felvágjuk a vajat. A lisztet tálba szitáljuk. Egy mélyedést vájunk a közepébe, beletesszük a sót, a tojást és végül a vajat.
- A közepénél kezdve lágy tésztát gyúrunk belőle, majd egy órára a hűtőbe tesszük letakarva.
- A cukkinit és a póréhagymát felszeleteljük, a brokkolit és rózsáira szedjük és a gombát hozzáigazítjuk.
- A cukkinit, a póréhagymát és a gombát egy lábas sós forrásban lévő vízbe tesszük és 3 percig főzzük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is, majd jól lecsöpögtetjük.
- A paradicsomot megpucoljuk, felszeleteljük.
- A tésztát enyhén belisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. Villával megszurkáljuk és 10 percre előmelegített sütőbe tesszük.
- A túrót kikeverjük a tejföllel, a maradék két tojással és a mustárral. A friss fűszernövényekkel, sóval és a szerecsendióval ízesítjük.
- Az elősütött tésztába rétegezzük a zöldségeket, meghintjük sóval és borssal. A kockákra szeletelt gouda sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején és leöntjük a tejfölös-túros masszával.
- A sütő középső rácsán 45 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15862
- Feltöltés dátuma: 2010. november 03.
Ajánló
Friss vegyes salátával még finomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egyszerű és finom zöldséges fogás.