r
Nosalty Logó

Vegyes gyümölcsleves Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Vegyes gyümölcsleves Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

236
Kalória
1.8g
Fehérje
41.9g
Szénhidrátok
8.2g
Zsír
314.4g
Víz
27.8g
Koleszterin
4.3g
Rost
19g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1893 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 236 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    2515.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3280 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1893 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, magjukat, magházukat kivesszük, feldaraboljuk őket, és egy liter vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, nyírfacukrot, a vanília kikapart magjait és a héját is, a citromot beleszeleteljük.
  3. A tejszínben elkeverjük a vaníliás pudingport, és ha felforrt a víz, hozzákeverjük, majd elzárjuk a lángot. (Nem érdemes túlfőzni a gyümölcsöket.)
  4. A legfinomabb hűtve tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Szabadságom alatt fiatal autistákat kísértem nyaralni, ott főztem nekik ezt a levest. Olyan sikere volt, hogy gondoltam, a családomat is megörvendeztetem vele. Ezek bizony már az ősz ízei.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!