r
Nosalty Logó

Vegetáriánus sült tészta Szilviáától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szilviáá
Vegetáriánus sült tészta Szilviáától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3324 micro
Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5803 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    603 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1623 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13294 micro
Összesen 4333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet felrakjuk forrni egy kevés olajjal és sóval, és ha felforrt, akkor belerakjuk a tésztát, majd készre főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk csöpögni. Amíg készül a tészta, addig elkészítjük a szószt.
  2. Olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd belerakjuk a zöldhagymát, és 2 percig hagyjuk a vöröshagymával készülni, hogy az íze jobban kijöjjön. Ezután hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, és felkockázott cukkinit, és végül felöntjük a vízzel, majd fedőt teszünk rá. Addig főzzük, amíg puha nem lesz a cukkini.
  3. Miután a cukkinit puhára főztük, hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt. Pár percig főzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy minden hozzávaló átvegye a tejszín ízét.
  4. A tésztát és szószt rendesen összekeverjük, és egy 15X9X2 cm-es tepsibe helyezzük. Sajtot reszelünk a tetejére, és előmelegített sütőben 200 C fokon fél óra alatt készre sütjük. (Addig sütjük, amíg a sajt aranyozott nem lesz.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X29X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4643
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Valami finomra, de húsmentesre vágytam... hát így született meg ez a finomság. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...