Vegán hotdog
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Vegán hotdog pácolt répából, szószokkal, pirított hagymával, korianderrel, kifliben tálalva](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/C2/Wp/vegan-hotdog.jpg?p=lqip-16%3A9&s=076cd8738af2c3497074655b53236688)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A hotdoghoz
-
6 nagy db sárgarépa
-
1 l zöldség alaplé
-
100 ml szójaszósz
-
3 ek balzsamecet
-
3 ek juharszirup
-
1 ek mustár
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 ek bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db lilahagyma
-
100 g sült hagyma
-
1 csokor koriander
375
Kalória
10.4g
Fehérje
59.1g
Szénhidrátok
10g
Zsír
188.2g
Víz
-
Koleszterin
5.9g
Rost
19.2g
Cukor
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
A hotdoghoz
-
170g sárgarépa62 kcal
-
167g zöldség alaplé12 kcal
-
17g szójaszósz10 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
60g hot-dog kifli167 kcal
-
17g sült hagyma94 kcal
-
5g koriander1 kcal
Összesen
375
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
A hotdoghoz
-
1020g sárgarépa372 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
45g juharszirup117 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
360g hot-dog kifli1004 kcal
-
100g sült hagyma563 kcal
-
30g koriander7 kcal
Összesen
2253
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
A hotdoghoz
-
36.7g sárgarépa13 kcal
-
36g zöldség alaplé3 kcal
-
3.6g szójaszósz2 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
1.6g juharszirup4 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.2g lilahagyma1 kcal
-
13g hot-dog kifli36 kcal
-
3.6g sült hagyma20 kcal
-
1.1g koriander0 kcal
Összesen
79
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2507.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 2138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 188.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 5263 micro
-
β-karotin 12737 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
375
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15044.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 943 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 12828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.8 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 35 mg
Víz
-
Összesen 1129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7786 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 231 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 31575 micro
-
β-karotin 76422 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 2621 micro
Összesen
2253
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1137 micro
-
β-karotin 2753 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
79
kcal
Elkészítés
A hotdoghoz
- Válasszunk nagyjából egyforma, ha lehet egységes vastagságú répákat. Ezek adják majd a legtökéletesebb hotdogélményt.
- A répákat meghámozzuk, végeiket levágjuk, majd egy fazékba tesszük az alaplével és közepesen puhára főzzük. Ne málljon teljesen szét a zöldség, maradjon benne némi harapás, némi textúra. Amikor egy kés pengéje könnyen belefut, elkészült.
- A répákat leszűrjük, az alaplevet pedig félretesszük.
- Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit: a szójaszószt, balzsamecetet, juharszirupot, mustárt és a fűszereket. Hozzáöntünk 150 millilitert az alapléből is, majd elkeverjük.
- A répákat egy légmentesen zárható fagyasztózacskóba, kellő méretű csatos üvegbe vagy dobozba tesszük. Rászórjuk a karikázott lilahagymát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. Nyakon öntjük a páccal, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a répákat a lé.
- A bepácolt répákat 2-3 napra a hűtőbe tesszük érni: minél tovább bennhagyjuk, annál ízesebb lesz a végeredmény.
- A pácolt répákat felforrósított grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldalukon szép karamellizáltak nem lesznek.
- Vegán kiflikben, vegán szószokkal, pirított hagymával és friss korianderrel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 25 perc
Félre a művirslikkel és különböző feldolgozott készítményekkel: a legegyszerűbb vegán hotdoghoz nem kell más, mint néhány vaskos, puhára főtt répa, no meg persze egy igazán ütős, fűszeres pác. Garantált, hogy a húskedvelők is rákívánnak majd.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!