r
Nosalty Logó

Vegán hotdog

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegán hotdog pácolt répából, szószokkal, pirított hagymával, korianderrel, kifliben tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
10.4g
Fehérje
59.1g
Szénhidrátok
10g
Zsír
188.2g
Víz
-
Koleszterin
5.9g
Rost
19.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hotdoghoz

Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hotdoghoz

Összesen 2253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hotdoghoz

Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5263 micro
  • β-karotin
    12737 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15044.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    12828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    31575 micro
  • β-karotin
    76422 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2621 micro
Összesen 2253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1137 micro
  • β-karotin
    2753 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

A hotdoghoz

  1. Válasszunk nagyjából egyforma, ha lehet egységes vastagságú répákat. Ezek adják majd a legtökéletesebb hotdogélményt.
  2. A répákat meghámozzuk, végeiket levágjuk, majd egy fazékba tesszük az alaplével és közepesen puhára főzzük. Ne málljon teljesen szét a zöldség, maradjon benne némi harapás, némi textúra. Amikor egy kés pengéje könnyen belefut, elkészült.
  3. A répákat leszűrjük, az alaplevet pedig félretesszük.
  4. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit: a szójaszószt, balzsamecetet, juharszirupot, mustárt és a fűszereket. Hozzáöntünk 150 millilitert az alapléből is, majd elkeverjük.
  5. A répákat egy légmentesen zárható fagyasztózacskóba, kellő méretű csatos üvegbe vagy dobozba tesszük. Rászórjuk a karikázott lilahagymát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. Nyakon öntjük a páccal, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a répákat a lé.
  6. A bepácolt répákat 2-3 napra a hűtőbe tesszük érni: minél tovább bennhagyjuk, annál ízesebb lesz a végeredmény.
  7. A pácolt répákat felforrósított grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldalukon szép karamellizáltak nem lesznek.
  8. Vegán kiflikben, vegán szószokkal, pirított hagymával és friss korianderrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Félre a művirslikkel és különböző feldolgozott készítményekkel: a legegyszerűbb vegán hotdoghoz nem kell más, mint néhány vaskos, puhára főtt répa, no meg persze egy igazán ütős, fűszeres pác. Garantált, hogy a húskedvelők is rákívánnak majd.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!