r
Nosalty Logó

Vegán csokoládémousse

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán csokoládémousse
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Összesen 1641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Elkészítés

a csokoládémousse-hoz

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk az étcsokoládét, a kókuszkrémet, az agaveszirupot, valamint a vanília kivonatot. Teljesen egyneműre keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, időnként keverve rajta egyet-egyet.
  2. Egy nagy keverőtálba öntjük az aquafabát, vagyis a csicseriborsó főzőlevét. A legegyszerűbb egyébként, ha konzerv csicserinek használjuk a levét, ez esetben ugyanis egész biztosan megfelelően sűrű a folyadék. Utóbbival tényleg nincs semmi más dolgunk, mint leszűrni a csicserit, a levet pedig felfogni - a csicseriborsót pedig aztán bárhogyan használhatjuk, de tényleg!
  3. Az aquafabát ezután elkezdjük habbá verni, pontosan ugyanúgy, ahogy tojásfehérje esetében tennénk (elégre annak a vegán helyettesítője). Azonban mivel jóval hosszabb időt vehet igénybe a felverése, ha van álló mixerünk, mindenképpen azt használjuk - de persze elektromos kézi habverővel is működik, csak fárasztóbb.
  4. Amikor már jó kemény, de az edényt forgatva még kicsit folyik, akkor hozzáadjuk a kevés kis ecetet és minimális borkősavat. Bár ez furán hangozhat, de nem elhanyagolható: a savasság biztosítja, hogy a habunk ne essen össze teljesen a csokoládéval való összekeverés után.
  5. Jöhet is bele a kihűtött olvasztott csokoládé, majd óvatos, ám határozott mozdulatokkal egyneműre keverjük. Egy kicsit össze fog esni a hab, ettől ne ijedjünk meg.
  6. Kanalazzuk poharakba a krémet, és éjszakára (de legalább 3-4 órára) rakjuk hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

a tetejére

  1. Málnával, aprított törökmogyoróval, vegán joghurttal és csokireszelékkel díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 17369
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 11.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
Vegán csokoládémousse
Nosalty vegán 138 recept

Pár éve robbant be a köztudatba az aquafaba (ami nem más, mint a csicseriborsó főzővize), azóta pedig receptek és blogbejegyzések ezrei foglalkoztak a tojásfehérje vegán helyettesítőjéről. Rengetegféleképpen felhasználható, legkedveltebb és legelterjedtebb elkészítési módja azonban a vegán csokoládémousse, ami a végeredményt tekintve nem is csoda. Nálunk az egész szerkesztőség imádja ezt a receptet, mert nem csak az íze, de az állaga is szuper!

Hozzávalók

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...