Vargányás vadragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
A páchoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
A raguhoz
-
20g vaj143 kcal
-
75g vargánya gomba16 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
250g vaddisznóhús305 kcal
Összesen
618
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
A páchoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
A raguhoz
-
80g vaj574 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
Összesen
2469
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
A páchoz
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
4.6g fehérbor4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
A raguhoz
-
3.7g vaj26 kcal
-
13.7g vargánya gomba3 kcal
-
13.7g szárnyas alaplé1 kcal
-
4.6g vörösbor4 kcal
-
4.6g tejföl9 kcal
-
4.6g főzőtejszín6 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
45.7g vaddisznóhús56 kcal
Összesen
112
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 352.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
618
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.2 g
Zsír
-
Összesen 130.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3459.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 1726 mg
-
Nátrium 1088 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1411.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
2469
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A páchoz
-
2 db babérlevél
-
5 db borókabogyó
-
1 szál kakukkfű
-
1 dl fehérbor
-
1 kk fekete bors
-
1 közepes db vöröshagyma
A raguhoz
-
8 dkg vaj
-
30 dkg vargánya gomba
-
3 dl szárnyas alaplé
-
1 dl vörösbor
-
1 dl tejföl
-
1 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 kg vaddisznóhús
Elkészítés
A páchoz
- A vadhúst 2 centis kockákra vágjuk. Összekeverjük a fehérbort a vízzel, babérlevéllel, borókabogyóval, borssal, kakukkfűvel, a tűzdelt vöröshagymával, és egy éjszakát a pácban hagyjuk.
- Másnap egy lábasban a vajat felolvasztjuk.
- A húsokat kivesszük a pácléből.
- Az olvasztott vajon a húst megpirítjuk, a megszűrt páclevet ráöntjük, hozzáadjuk a húsleves alaplét (ha az nincs, akkor 2 leveskocka is megfelel), majd kis lángon kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.
- A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágjuk, és a már megfőtt húshoz hozzáadjuk, ezzel még 10 percig főzzük.
- A tejfölt a vörösborral, a főzőtejszínnel és a liszttel kikeverjük simára, és a gombás vadhúshoz öntjük. Ezzel még 1-2 percig kicsit forraljuk, pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4743
- Feltöltés dátuma: 2013. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel egy ismerőstől kaptunk vaddisznóhúst, a piacon vettünk vargányát, így elkészült ez a finom étel.