Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pirítóssal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
67g vargánya gomba14 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
267g víz0 kcal
A fokhagymás-sajtos pirítóshoz
-
40g toast kenyér110 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
Összesen
437
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
200g vargánya gomba43 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g víz0 kcal
A fokhagymás-sajtos pirítóshoz
-
120g toast kenyér329 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
1312
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
12.4g vargánya gomba3 kcal
-
12.4g burgonya7 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
49.5g víz0 kcal
A fokhagymás-sajtos pirítóshoz
-
7.4g toast kenyér20 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
6.2g trappista sajt22 kcal
Összesen
81
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1616.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 436 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
437
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 80.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4848.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 978 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1308 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
1312
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 közepes db burgonya
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 dl víz
A fokhagymás-sajtos pirítóshoz
Elkészítés
A leveshez
- Áztassuk be a szárított vargányát annyi vízbe, hogy ellepje.
- A krumplit hámozzuk meg, aprítsuk fel (minél kisebb darabokra vágjuk, annál hamarabb megfő). Egy hagymát is hámozzunk meg, és a felét aprítsuk fel.
- Kb. fél liter vízben tegyük fel főni a krumplit, hagymát, és tegyünk bele egy leveskockát is. Amikor már félig megpuhult a krumpli, adjuk hozzá a gombát és a levét is, amiben áztattuk.
- 5-10 perc főzés után húzzuk félre, és turmixoljuk össze.
- Ezt követően keverjük bele a tejszínt és az aprított petrezselymet, majd ismét forraljuk fel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még sózzuk, ha pedig túl sűrű, még önthetünk hozzá egy kis vizet.
A fokhagymás-sajtos pirítóshoz
- A fokhagymákat pucoljuk meg és pépesítjük (fokhagymapréssel vagy reszeljük le). Keverjük össze az olajjal, és ízesítjük egy csipet sóval és kevés borssal.
- Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe fektessük a kenyérszeleteket, kenjük meg őket a fokhagymás olajjal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
- 220 fokra előmelegített sütőben addig süssük amíg a sajt szélei el nem kezdenek barnulni.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 84
- Össznézettség: 64377
- Feltöltés dátuma: 2014. február 03.
Ajánló
Friss gombával is készíthető, illetve bármilyen kenyér, bagett, zsemle-szeletet piríthatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Nagymamámtól vagy apukámtól gyakran kapok szárított vargányát. Most krémleves készült belőle. Nem szeretem a liszttel sűrített krémleveseket, ezért most is inkább 2 krumplit főztem bele, és azzal sűrítettem be a levest, valamint egy kis tejszín tette krémessé. A fokhagymás-sajtos pirítós pedig nagy kedvencünk krémlevesek vagy hagymaleves mellé, így olyan laktató, hogy főételként is megállja a helyét. Párom szerint, aki annyira nem rajong a krémlevesekért velem ellentétben, ez nagyon sokat dob mindegyiken, ezzel együtt örömmel eszi őket. :)