r
Nosalty Logó

Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pirítóssal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Audrey
Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pirítóssal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A fokhagymás-sajtos pirítóshoz

437
Kalória
16.7g
Fehérje
34.3g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
436g
Víz
52.7g
Koleszterin
3.6g
Rost
6.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A fokhagymás-sajtos pirítóshoz

Összesen 437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A fokhagymás-sajtos pirítóshoz

Összesen 1312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A fokhagymás-sajtos pirítóshoz

Összesen 81 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4848.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1308 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Áztassuk be a szárított vargányát annyi vízbe, hogy ellepje.
  2. A krumplit hámozzuk meg, aprítsuk fel (minél kisebb darabokra vágjuk, annál hamarabb megfő). Egy hagymát is hámozzunk meg, és a felét aprítsuk fel.
  3. Kb. fél liter vízben tegyük fel főni a krumplit, hagymát, és tegyünk bele egy leveskockát is. Amikor már félig megpuhult a krumpli, adjuk hozzá a gombát és a levét is, amiben áztattuk.
  4. 5-10 perc főzés után húzzuk félre, és turmixoljuk össze.
  5. Ezt követően keverjük bele a tejszínt és az aprított petrezselymet, majd ismét forraljuk fel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még sózzuk, ha pedig túl sűrű, még önthetünk hozzá egy kis vizet.

A fokhagymás-sajtos pirítóshoz

  1. A fokhagymákat pucoljuk meg és pépesítjük (fokhagymapréssel vagy reszeljük le). Keverjük össze az olajjal, és ízesítjük egy csipet sóval és kevés borssal.
  2. Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe fektessük a kenyérszeleteket, kenjük meg őket a fokhagymás olajjal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben addig süssük amíg a sajt szélei el nem kezdenek barnulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagymamámtól vagy apukámtól gyakran kapok szárított vargányát. Most krémleves készült belőle. Nem szeretem a liszttel sűrített krémleveseket, ezért most is inkább 2 krumplit főztem bele, és azzal sűrítettem be a levest, valamint egy kis tejszín tette krémessé. A fokhagymás-sajtos pirítós pedig nagy kedvencünk krémlevesek vagy hagymaleves mellé, így olyan laktató, hogy főételként is megállja a helyét. Párom szerint, aki annyira nem rajong a krémlevesekért velem ellentétben, ez nagyon sokat dob mindegyiken, ezzel együtt örömmel eszi őket. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!