r
Nosalty Logó

Vargánya keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Vargánya keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Gomba

Díszítés - összeállítás

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Gomba

Díszítés - összeállítás

Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Gomba

Díszítés - összeállítás

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Gomba

Díszítés - összeállítás

Elkészítés

Gomba

  1. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat és a mézet is. Fokozatosan hozzáadjuk a sós-szódabikarbónás lisztet, és egy lágyabb tésztává gyúrjuk, majd a hűtőben 1 óra hosszat pihentetjük.
  2. Pihentetés után a tésztából diónyi gömböket görgetünk a tenyerünkben (nekem 48 db lett), kissé ellapítjuk, majd egy fakanál nyelével óvatosan egy kis mélyedést készítünk az aljára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, de a mélyedés alulra kerüljön.
  3. A maradék tésztából mogyoró nagyságú gömböket csípünk, majd kissé elsodorjuk, hogy a tészta egyik fele kicsit vékonyabb, a másik fele vastagabb legyen, és ezt is a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Ebből kétszer annyi kell, mint a fejekből. Ebből lesz a szár.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ne tovább, mert különben kiszárad, és kemény lesz.

Díszítés - összeállítás

  1. A kihűlt száracskákat egy morzsa lekvárral összeragasztjuk. A kész szárakat a gőz felett felolvasztott csokoládéba kissé belemártjuk, és a kalap mélyedésébe óvatosan belenyomjuk. Ha szükséges, éles késsel tágítunk a mélyedésen.
  2. Hagyjuk egy kicsit megkötni, majd a végüket is picit belemártjuk a csokiba, utána egy kevés kókuszba.
  3. Ha megdermedt rendesen, a gombák kalapját is lekenjük csokoládéval, és hagyjuk azt is megdermedni hűvös helyen.
  4. Légmentesen záródó fém dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2713
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megpróbáltam a bevált omlós, azonnal fogyasztható mézes puszedlimat egy kicsit más formában elkészíteni. Nálunk nagyon bejött... biztos, hogy nem csak az ünnepek aprósütemény kísérője lesz a jövőben.

Hozzávalók

Gomba

Díszítés - összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...