Vargabéles erdeigyümölcs-mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tésztás túrókrém
-
45g cérnametélt167 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
10 kcal
-
200g citromlé44 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g só0 kcal
Összeállítás
-
8g réteslap22 kcal
-
22 kcal
Mártás
-
21 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
11 kcal
Összesen
858
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tésztás túrókrém
-
450g cérnametélt1670 kcal
-
250g búzadara900 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
25g vanillincukor97 kcal
-
2000g citromlé440 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
5g só0 kcal
Összeállítás
-
75g réteslap221 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
Mártás
-
500g erdei gyümölcs mix205 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
114 kcal
Összesen
8578
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tésztás túrókrém
-
8.2g cérnametélt30 kcal
-
4.5g búzadara16 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
0.5g vanillincukor2 kcal
-
36.2g citromlé8 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.9g mazsola3 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
18.1g tehéntúró27 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összeállítás
-
1.4g réteslap4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Mártás
-
9.1g erdei gyümölcs mix4 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
Összesen
156
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1409.8 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 203 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 305.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
858
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 305.5 g
Zsír
-
Összesen 214.8 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14098 g
-
Cink 2614 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 1590 mg
-
Vas 2026 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 4040 mg
-
Nátrium 2642 mg
-
Réz 103 mg
-
Mangán 86 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1372.9 g
-
Cukor 659 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 3056.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 965 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 786 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 255 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1204 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1783 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 952 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1611 micro
Összesen
8578
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.4 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Tésztás túrókrém
-
450 g cérnametélt
-
250 g búzadara
-
400 g cukor
-
50 g porcukor
-
25 g vanillincukor
-
50 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
50 g mazsola
-
300 ml tejföl
-
30 g vaj
-
1000 g tehéntúró
-
5 db tojás
-
5 g só
Összeállítás
-
25 ml napraforgó olaj
Mártás
-
500 g erdei gyümölcs mix
-
50 g barna cukor
-
30 g kukoricakeményítő
Elkészítés
Tésztás túrókrém
- A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a tojássárgájával, 150 g cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukrokkal habosra keverjük.
- A túróba keverjük a cérnametéltet, búzadarát, tejfölt, mazsolát, citromhéjat, citromlét és a tojáshabokat.
Összeállítás
- Egy tepsit kibélelünk réteslappal úgy, hogy túllógjon a széleken. Megtöltjük a tésztás túrókrémmel, ha kb. 3/4-ig ér, akkor jó. Befedjük réteslappal, és olajjal megkenjük.
- 175 C fokos sütőben 30 percig sütjük, majd 130 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még 30 percig sütjük.
Mártás
- Az erdei gyümölcsöt felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megcukrozzuk, és felforraljuk.
- Forrás után a kevés vízzel elkevert keményítőt belekeverjük.
- A vargabélest porcukorral megszórjuk, és tálaljuk a mártással.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1835
- Feltöltés dátuma: 2018. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Friedrich Antal
76 recept
Szakácsoktatóként tanítom, ez is a tananyag része...