r
Nosalty Logó

Vargabéles erdeigyümölcs-mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Vargabéles erdeigyümölcs-mártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztás túrókrém

Összeállítás

Mártás

858
Kalória
30.5g
Fehérje
137.3g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
305.7g
Víz
114.2g
Koleszterin
3.3g
Rost
65.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztás túrókrém

Összeállítás

Mártás

Összesen 858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztás túrókrém

Összeállítás

Mártás

Összesen 8578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztás túrókrém

Összeállítás

Mártás

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    305.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14098 g
  • Cink
    2614 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    2026 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    4040 mg
  • Nátrium
    2642 mg
  • Réz
    103 mg
  • Mangán
    86 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1372.9 g
  • Cukor
    659 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    3056.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    786 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    255 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1783 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 8578 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Tésztás túrókrém

  1. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a tojássárgájával, 150 g cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukrokkal habosra keverjük.
  3. A túróba keverjük a cérnametéltet, búzadarát, tejfölt, mazsolát, citromhéjat, citromlét és a tojáshabokat.

Összeállítás

  1. Egy tepsit kibélelünk réteslappal úgy, hogy túllógjon a széleken. Megtöltjük a tésztás túrókrémmel, ha kb. 3/4-ig ér, akkor jó. Befedjük réteslappal, és olajjal megkenjük.
  2. 175 C fokos sütőben 30 percig sütjük, majd 130 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még 30 percig sütjük.

Mártás

  1. Az erdei gyümölcsöt felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megcukrozzuk, és felforraljuk.
  2. Forrás után a kevés vízzel elkevert keményítőt belekeverjük.
  3. A vargabélest porcukorral megszórjuk, és tálaljuk a mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x6

Szakácsoktatóként tanítom, ez is a tananyag része...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!