r
Nosalty Logó

Vargabéles Csipi konyhájából

Csipi
Vargabéles Csipi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

791
Kalória
36g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
159.2g
Víz
173.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
44.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.1 g
  • Cink
    391 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    302 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8964.8 g
  • Cink
    2346 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    1810 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    91 mg
  • Mangán
    74 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.3 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    955.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    227 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1082 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 4742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.5 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. A cérnametéltet forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük (mi olajat nem tettünk bele). Ne hagyjuk, hogy a tészta szétfőljön.
  2. A leszűrt tésztát a teavaj felével (5 dkg) összekeverjük, félretesszük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Két tálba a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét). A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel alaposan összekeverjük. Ezután belereszeljük a citromhéjat.
  4. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, majd ezt is összekeverjük.
  5. A tojásfehérjét habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a túrós masszába.
  6. Végül a túrós masszához óvatosan hozzákeverjük a kihűlt tésztát.
  7. A teavaj megmaradt másik felét (5 dkg) felolvasztjuk. A tepsit (38*24*6 cm) előkészítjük. A felolvasztott vajjal vékonyan kikenjük, majd 3 db réteslapot a tepsi aljára teszünk, és egyenként megkenjük olvasztott vajjal.
  8. A túrós masszát rásimítjuk a réteslapokra, majd a maradék három réteslapot ráhelyezzük a massza tetejére. Ezt a három réteslapot is megkenjük olvasztott vajjal.
  9. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-40 percig készre sütjük.
  10. A kihűlt tésztára porcukrot szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6

Nem készítettünk még vargabéles - mindeddig -, azonban a családban mindenki nagyon szereti. Így több receptet végignézve, egyedileg összeállítva készítettünk egy nagyon finom vargabélest!

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...