r
Nosalty Logó

Vargabéles áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adika
Vargabéles áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6746 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2198 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 4620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet forrástól számítva egy percig főzzük.
  2. A túrót a tojássárgával, 12 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, olvasztott vajjal és a tejföllel jól összekeverjük. Majd a kihűlt tésztát is hozzákeverjük.
  3. A tojásfehérjéket 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tésztás masszával.
  4. Kis tepsibe öntve, enyhén aranybarna színűre megsütjük.
  5. Áfonyalekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28933
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Aki szereti a mazsolát, ízlés szerint tehet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi desszertként sütöttem, mellé áfonyalekvárt tálaltam. Így még ízletesebb volt. A hozzávalókat magam állítottam össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...