r
Nosalty Logó

Vaníliás-túrós nyuszik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vaníliás-túrós nyuszik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1991 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.1 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1991 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyírfacukorral édesített tejjel jó sűrű pudingot főzünk. Amikor kész, hozzákeverünk 12-13 dkg kókuszreszeléket, a vanília aromát, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót, majd tojás alakú gombócokat formázunk, és a maradék kókuszreszelékben meghempergetjük.
  3. Rózsaszínű marcipánból kivágjuk a nyuszik füleit, majd a gombócokra tesszük. A szemük fekete szezámmagból van.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27729
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Ajánló

TIPP: Tehetünk a gombócok belsejébe 1-1 szem kimagozott meggyszemet v. serpenyőben pirított mandula darabokat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét közeledtével mindenki megpróbál valamilyen tavaszias hangulatú ételt/desszertet készíteni. Mi ezt a nyuszis édességet választottuk. Elkészítésekor fontos szempont volt, hogy ne tartalmazzon túl sok üres kalóriát, ezért édesítésre csak nagyon kevés nyírfacukrot használtunk. Ezen kívül másik nagy előnye, hogy sütés nélkül készül és a gyerekek is kiveheti a részüket a munkából! A gyerekek garantáltan élvezni fogják a nyuszik formázását!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...