r
Nosalty Logó

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
RAW
Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

259
Kalória
5.4g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
175.6g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Rost
23.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 1551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    572 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A fagylalthoz

  1. Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rudat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejéthasználni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor kevesebb is elég bele.Pépesre turmixoljuk,tegyünk félre 3-4 ek pépet egy tányérba, ebből fogjuk elkészíteni a karamellszószt.
  2. A maradék kesudiós krémhez tesszük a megpucolt barackotés banánt, turmixoljuk pépesre.
  3. A legvégén tegyük bele a kókuszolajatés még egy percig turmixoljuk.
  4. Fagyasztjuk, néha kevergessük meg. Nem kell teljesen lefagyasztani, krémesen is nagyon finom.
  5. A félretett péphez keverjük a diót, ha édesebben szeretjük, tehetünk egy kk mézet a szószba.
  6. Egy tányérbateszünk 1-2 gombóc fagyit, a tetejére teszünk a gyümölcsből, és leöntjük a diós "karamellszósszal".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 18 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Finom, egészséges, nagyon ízletes saját recept. Ha nem szeretjük a banánt, akkor csak tegyünk több kesudiót a krémbe. Lehet diótejet is használni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!