r
Nosalty Logó

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 1551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    572 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Elkészítés

A fagylalthoz

  1. Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rudat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejéthasználni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor kevesebb is elég bele.Pépesre turmixoljuk,tegyünk félre 3-4 ek pépet egy tányérba, ebből fogjuk elkészíteni a karamellszószt.
  2. A maradék kesudiós krémhez tesszük a megpucolt barackotés banánt, turmixoljuk pépesre.
  3. A legvégén tegyük bele a kókuszolajatés még egy percig turmixoljuk.
  4. Fagyasztjuk, néha kevergessük meg. Nem kell teljesen lefagyasztani, krémesen is nagyon finom.
  5. A félretett péphez keverjük a diót, ha édesebben szeretjük, tehetünk egy kk mézet a szószba.
  6. Egy tányérbateszünk 1-2 gombóc fagyit, a tetejére teszünk a gyümölcsből, és leöntjük a diós "karamellszósszal".
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3379
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Meleg nyári napokra egészséges fagylalt.

Receptkategóriák

Finom, egészséges, nagyon ízletes saját recept. Ha nem szeretjük a banánt, akkor csak tegyünk több kesudiót a krémbe. Lehet diótejet is használni.

Hozzávalók

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...