Vaníliás kocka rizslisztből
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
A krémhez
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
75g rizsliszt275 kcal
-
76 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
-
70g cukor271 kcal
A krémhez
-
375g tej210 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
38 kcal
-
45g rizsliszt165 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g eper60 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
21.5g tojás27 kcal
-
5.9g rizsliszt21 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
A krémhez
-
29.3g tej16 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
3.5g rizsliszt13 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
15.6g eper5 kcal
-
1.1g csokoládéforgács6 kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 103.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 123.6 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2246.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 777 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 414.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1489 micro
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
375 ml tej
-
5 ek cukor
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
3 evőkanál rizsliszt
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése: a vizes piskóta elkészítésének lépéseit alkalmazzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- A tojások sárgáját 2 ek. vízzel és 7 ek. cukorral habosra, krémesre kikeverjük.
- A rizslisztet és a pudingport összekeverjük (ha használunk szódabikarbónát azt is belekeverjük), majd a tojássárgás keverékhez adjuk.
- A lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
- Sütőpapírral kibélelünk egy formát, beleöntjük a piskóta masszát, majd készre sütjük.
- A megsült piskótát rácsra/deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez
- 250 ml tejet és a cukrokat feltesszük főni.
- 125 ml tejben elkeverjük a lisztet, a pudingport és a tojássárgáját.
- A meleg tejbe beleöntjük a lisztes, tojásos tejet, és készre főzzük a krémet. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Keverjük át többször, ne keményedjen meg túlságosan a teteje.
- A puha vajat vagy margarint keverjük habosra. (Ha nem találjuk elég édesnek a főtt krémet, itt adhatunk még a vajhoz porcukrot, és édesíthetjük!) Kanalanként adjuk hozzá a főtt krémet, és keverjük egyneművé, habosra.
- A piskótát vágjuk ketté, kenjük meg krémmel, ízlés szerint tehetünk bele gyümölcsöt is.
- Hagyjunk krémet a tészta bevonására is, ízlés szerint díszítsük gyümölccsel, csokoládéforgáccsal, piskótamorzsával.
- Behűtjük az elkészült süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6720
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Ajánló
Bátran ajánlom - nemcsak lisztérzékenyeknek! A rizslisztből készült piskóta megszólalásig hasonlít a búzalisztesre, eddig senki se mondta meg, hogy nem búzalisztből készült. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egész héten kínlódtam és nem sütöttem. Finomat, krémeset, tavasziasat kívántam, ami nem csokis, nem diós, nem tejszínes... Nem találtam az igazit... A hetes agyalásom eredménye lett a rizslisztes, vaníliapudingos piskótaalap, illetve egy Csehországban tanult vaníliás főzött krémet gondoltam át rizslisztre. A krém nem lesz kőkemény, de a fotón láthatónál azért tartósabb - itt még csak fél órát tudott hűlni, a család nem bírta tovább. :) Ezt a krémet nagyon szeretem, kicsit a grízes pudingra emlékeztet, de annál finomabb a szemcséje. Az eredeti recept csak rétesliszttel dolgozik, a vaníliás pudingport én tettem hozzá, nem bíztam a riszlisztben, hogy eléggé megtartja a krémet. :) A krémmel eredetileg képviselőfánkszerű tésztát töltenek, de önállóan is nagyon finom - pohárkrém alapnak is nagyon jó!