r
Nosalty Logó

Vaníliás-citromos cseresznyelekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Giovanna
Vaníliás-citromos cseresznyelekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1114 kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1114 kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1110.1 g
  • Cukor
    1048 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 4452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban feltesszük főni (valamennyi levet már engedett), kézi mixerrel ízlés szerint pürésítjük.
  3. Ha már forró, beleöntjük a cukrokat, aromát, citromlevet és héját, majd a pálinkát.
  4. A dzsemfixet az útmutatója szerint felhasználjuk.
  5. Forrástól számított 1/2-1 órát főzzük, takarékon.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3264
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Süteményekbe, palacsintába, reggelihez vajas kenyér mellé kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-citromos cseresznyelekvár
Giovanna 46 recept

Évek óta kísérletezem különböző ízesítésű lekvárokkal. Elkészítésükhöz tartósítószerrel kombinált dzsemfixet használok, mert jártam már úgy, hogy a meleg dunszt nem segített... Süteményekbe, palacsintába, reggelihez vajas kenyér mellé... kiváló! Főleg télen isteni emlékezni velük a nyár ízeire...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...