Vaníliaparfé eperraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A parféhoz:
-
0g vanília0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g víz0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
88g habtejszín256 kcal
Az eperraguhoz:
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A parféhoz:
-
0g vanília0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g víz0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
175g habtejszín511 kcal
Az eperraguhoz:
Összesen
928
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A parféhoz:
-
0g vanília0 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
8.3g tojássárgája27 kcal
-
0g só0 kcal
-
36.2g habtejszín106 kcal
Az eperraguhoz:
Összesen
192
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 157 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 314 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
928
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A parféhoz:
-
0.5 db vanília
-
50 g cukor
-
25 ml víz
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
175 ml habtejszín
Az eperraguhoz:
Elkészítés
A parféhoz:
- A cukrot egy kis edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliarudat és a kikapart magját, és a vizet. Felfőzzük, és kb. 1 percig főzzük. A rudat kivesszük a szirupból.
- A tojások sárgáját egy fémedénybe tesszük, elkeverjük a sóval, majd apránként hozzácsurgatjuk a vaníliaszirupot, és gőzfürdőben habverővel kb. 10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Az edényt egy hideg vizes edénybe állítjuk, és tovább verjük, míg teljesen kihűl.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Elosztjuk 2 kb. 200 ml űrtartalmú formában, és kb. 12 órára betesszük a fagyasztóba.
- Az epret megmossuk, tisztítjuk. Kb. 50 g epret a cukorral és a citromlével pürésítünk. A maradék epret négybe vágjuk, és az eperpüréhez hozzákeverjük.
- A parfét kivesszük a fagyasztóból, tányérokra borítjuk, kb. 15 percig hagyjuk állni, majd az eperpürével tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3667
- Feltöltés dátuma: 2017. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom desszert, forró nyári napokra.