r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes torta gyümölcsökkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mizuka
Vaníliakrémes torta gyümölcsökkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a piskótához

a krémhez

a tetejére

369
Kalória
6.5g
Fehérje
44.3g
Szénhidrátok
18.9g
Zsír
62.2g
Víz
150.4g
Koleszterin
1g
Rost
29.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a piskótához

a krémhez

a tetejére

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a piskótához

a krémhez

a tetejére

Összesen 4444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a piskótához

a krémhez

a tetejére

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    226.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3078.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.3 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 4444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

a piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és szódabikarbónával kihabosítjuk.
  3. A tojásfehérjéhez adjuk a sárgáját, finoman belekeverjük, majd apránként a lisztet is, és simára keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformában, 170 fokos előmelegített sütőben világosbarnára vagy tűpróbáig sütjük.

a krémhez

  1. Megfőzzük a 4 dl tejből a pudingot, amihez főzés közben hozzáadjuk a citrom levét és héját. Kihűtjük.
  2. Felverjük a habtejszínt a fixálóval. Cukrászhabbal a legfinomabb.
  3. A pudingot robotgéppel összedolgozzuk a puha vajjal és a porcukorral. Finoman belekeverjük a tejszínhab egy részét (a maradékkal díszítünk).
  4. A piskótát 3 részre vágjuk, és a krémet elosztva (egy kicsit hagyjunk ki az oldalára) megtöltjük vele. Én ezt is a tortaformába visszatéve csinálom, hogy a tetejét könnyebb legyen összeállítani a zselével.

a tetejére

  1. Elkészítjük a tortazselét leírás szerint, és a gyümölcsökkel kirakott torta tetejére öntjük. Szilárdulni a hűtőbe tesszük.
  2. Ha kihűlt, a torta karimáját körbevágva levesszük a formát, és a maradék krémmel és habbal feldíszítjük a sütinket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A kolléganőimmel mindig megleptük egymást szülinapokon egy szép tortával valamelyik cukrászdából. Azonban a sokadik után rájöttünk, hogy nagyon drágák, és nem is igazán az elvárásainknak megfelelőek. Ezért elhatároztuk, hogy házi készítésű tortákra váltunk. Én kezdtem a sort a sütésben, és szerencsére nagy sikere is volt a vaníliakrémes finomságnak.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!