Vaníliakrémes sült palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A palacsintához:
-
43g finomliszt155 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
15g ásványvíz0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez:
-
125g tej70 kcal
-
43 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
476
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A palacsintához:
-
85g finomliszt309 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g ásványvíz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez:
-
250g tej140 kcal
-
86 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
950
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A palacsintához:
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
15g tej8 kcal
-
4.5g ásványvíz0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
A töltelékhez:
-
37.6g tej21 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
143
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
476
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1139.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 151.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
950
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
143
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A palacsintához:
-
85 g finomliszt
-
1 db tojás
-
100 ml tej
-
30 ml ásványvíz
-
1 csipet só
A töltelékhez:
-
250 ml tej
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
Elkészítés
A palacsintához:
- A tojást, lisztet, sót és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és a vajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni.
- Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
- Süssük a tésztát közepes hőfokon kb. 2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 4 palacsintát.
- A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkavarjuk. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk az elkevert pudingport, és kb. 1 percig főzzük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a forró pudinghoz keverjük.
- A puding felét elosztjuk két, kevés vajjal kikent tűzálló tál aljára, a maradékot elosztjuk a palacsintákon, feltekerjük, majd a két tűzálló tálba helyezzük.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 787
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 440121
- Feltöltés dátuma: 2017. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom, édes főétel egy laktató leves után. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.