r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes mákos guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Vaníliakrémes mákos guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a gubához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 979 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a gubához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 3911 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a gubához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2666.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 979 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10666.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    5053 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 3911 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a gubához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Elkészítés

Hozzávalók a gubához

  1. 7 dl tejet a vaníliával és 2 evőkanál cukorral felforralunk. A kifliket karikára vágjuk.
  2. Merőkanállal rámerjük a forró tejet úgy, hogy mindenhol érje a kifliket. Óvatosan összeforgatjuk.
  3. 1 dl tejet a darált mákkal, 2 evőkanál cukorral, a vajjal felfőzzük.
  4. Ráöntjük a kiflikre. Összekeverjük.
  5. Egy nagyobb téglalap alakú üvegedényt kivajazunk, beleöntjük a mákos kiflikarikákat. Megsütjük 190 fokon 15 percig.

Hozzávalók a vaníliakrémhez

  1. A vaníliás pudingport megfőzzük a szokásos módon.
  2. A forró krémet rákanalazzuk az edényben megsült gubára úgy, hogy befedje mindenhol, így marad szaftos.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 62141
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Nagyon apróra, szinte krémesre darálom hozzá a mákot. Fogyasztható melegen, hidegen, de én a legjobban langyosan szeretem. Másnap is nagyon finom, kicsit megmelegítve, ha marad belőle...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes mákos guba
Nyuszikutya 51 recept

Nagymamám nagyon sokszor készített nekem mákos gubát. Mindig finom és krémes volt. Sajnos nem tudta már elmondani a receptjét. Sokat próbálgattam, s talán sikerült majdnem olyat készítenem...

Hozzávalók

Hozzávalók a gubához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...