r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes duett szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Vaníliakrémes duett szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Diós piskótához

Kakaós piskótához

Krémhez

628
Kalória
14.3g
Fehérje
50.2g
Szénhidrátok
42.3g
Zsír
62.7g
Víz
336.4g
Koleszterin
2.3g
Rost
32.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Diós piskótához

Kakaós piskótához

Krémhez

Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Diós piskótához

Kakaós piskótához

Krémhez

Összesen 3760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Diós piskótához

Kakaós piskótához

Krémhez

Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3816.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    376.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1949 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1875 micro
Összesen 3760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Diós piskótához

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és óvatosan beleforgatjuk a morzsával elkevert diót.
  2. A masszát egyenletesen belesimítjuk egy kb. 20 x 30 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe.

Kakaós piskótához

  1. A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, olajjal, majd hozzászitáljuk a kakaós, sütőporos lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egyenletesen rákenjük a diós piskótára.
  2. Előmelegített 180 °C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki.
  3. A krémet a piskótára simítjuk, vagy csillagcsővel díszítjük.

Krémhez

  1. A krémhez simára keverjük a tojást a cukorral, a liszttel és kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a vajat és ízesítsük vaníliával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 x 30

Gyakran készítem így a piskótát, hiszen mindamellett, hogy finom, mutatós is egyben. A krém pedig valami légiesen könnyed, selymes, és nagyon jó vele dolgozni. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!