Vaníliakrémes duett szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 25% Zsír
Diós piskótához
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
7g dió44 kcal
Kakaós piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
24 kcal
Krémhez
-
13g tojássárgája43 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
33g tej19 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
0 kcal
Összesen
628
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 25% Zsír
Diós piskótához
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
40g dió262 kcal
Kakaós piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0 kcal
Összesen
3760
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 25% Zsír
Diós piskótához
-
12.8g tojásfehérje7 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.4g keserűmandula aroma0 kcal
-
3.2g zsemlemorzsa13 kcal
-
3.2g dió21 kcal
Kakaós piskótához
-
17.6g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
Krémhez
-
6.4g tojássárgája21 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
16g tej9 kcal
-
16g vaj115 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
Összesen
302
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
628
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 253.9 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 2018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3816.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1403 mg
-
Nátrium 1160 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.9 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 376.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1983 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 333 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1297 mg
-
Retinol - A vitamin: 1949 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1875 micro
Összesen
3760
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Diós piskótához
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
5 ml keserűmandula aroma
-
4 dkg dió
Kakaós piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Krémhez
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
20 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Diós piskótához
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és óvatosan beleforgatjuk a morzsával elkevert diót.
- A masszát egyenletesen belesimítjuk egy kb. 20 x 30 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe.
Kakaós piskótához
- A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, olajjal, majd hozzászitáljuk a kakaós, sütőporos lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egyenletesen rákenjük a diós piskótára.
- Előmelegített 180 °C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki.
- A krémet a piskótára simítjuk, vagy csillagcsővel díszítjük.
Krémhez
- A krémhez simára keverjük a tojást a cukorral, a liszttel és kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a vajat és ízesítsük vaníliával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20 x 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 21023
- Feltöltés dátuma: 2014. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
Gyakran készítem így a piskótát, hiszen mindamellett, hogy finom, mutatós is egyben. A krém pedig valami légiesen könnyed, selymes, és nagyon jó vele dolgozni.