r
Nosalty Logó

Vajjal tűzdelt rántott csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Vajjal tűzdelt rántott csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1392
Kalória
55.1g
Fehérje
99.6g
Szénhidrátok
84.4g
Zsír
180.8g
Víz
364.1g
Koleszterin
4.8g
Rost
4.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1392 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1392 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4947.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    542.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 4175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

  1. A hideg vajból fél cm széles 3 cm hosszú darabkákat vágunk és egy tányérkára tesszük, hogy kéznél legyenek.
  2. A csirkecombokról lefejtjük a bőrt. (Én így készítem, de ha rajta marad a bőre, az sem változtat az elkészítés lényegén és a rántott hús fantasztikus ízén!) Egy éles, hegyes késsel 1-2 cm mély zsebeket metszünk a húsban.
  3. Ebbe belenyomjuk a vaj darabkákat, ha a bőrt rajta hagyjuk, akkor a bőr alá is teszünk vajat.
  4. Ezután sózzuk a húst. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban megsütjük.
  5. Párolt káposzta, és héjában főtt burgonya illik hozzá, mert fantasztikusan szaftos húst kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Egy kedves kolléganőm mesélte , hogy nagymamája ily módon készíti a rántott csirkét. Hát én is így sütöttem a vasárnapi ebédet. Nem bántam meg! Omlós, szaftos, ízekben gazdag rántott husi került az asztalra a családom nagy örömére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!