Vajjal tűzdelt rántott csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
17g teavaj120 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
67g zsemlemorzsa263 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
Összesen
1392
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
750g csirke felsőcomb1409 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
4175
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
53.8g csirke felsőcomb101 kcal
-
3.6g teavaj26 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
14.3g zsemlemorzsa57 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
Összesen
300
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1649.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 180.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
1392
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.3 g
Zsír
-
Összesen 253.2 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1092 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4947.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1751 mg
-
Nátrium 2127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 542.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 635 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1211 micro
Összesen
4175
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
-
50 g teavaj
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A hideg vajból fél cm széles 3 cm hosszú darabkákat vágunk és egy tányérkára tesszük, hogy kéznél legyenek.
- A csirkecombokról lefejtjük a bőrt. (Én így készítem, de ha rajta marad a bőre, az sem változtat az elkészítés lényegén és a rántott hús fantasztikus ízén!) Egy éles, hegyes késsel 1-2 cm mély zsebeket metszünk a húsban.
- Ebbe belenyomjuk a vaj darabkákat, ha a bőrt rajta hagyjuk, akkor a bőr alá is teszünk vajat.
- Ezután sózzuk a húst. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban megsütjük.
- Párolt káposzta, és héjában főtt burgonya illik hozzá, mert fantasztikusan szaftos húst kapunk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1516
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.
Ajánló
Csirkemellel is finom, így igazi ínyenc fogássá válik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Egy kedves kolléganőm mesélte , hogy nagymamája ily módon készíti a rántott csirkét. Hát én is így sütöttem a vasárnapi ebédet. Nem bántam meg! Omlós, szaftos, ízekben gazdag rántott husi került az asztalra a családom nagy örömére.