r
Nosalty Logó

Vajban sült füstölt karaj pikáns lencsekörettel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Vajban sült füstölt karaj pikáns lencsekörettel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1263
Kalória
87.2g
Fehérje
159g
Szénhidrátok
33.1g
Zsír
216.9g
Víz
148.7g
Koleszterin
26.3g
Rost
16.7g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1263 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1263 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2170 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 2525 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét szűrőben hideg vízzel leöblítjük.
  2. A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd hosszában ketté, és vékonyan felkarikázzuk.
  3. Az almát alaposan megmossuk, letöröljük, héjával együtt négy részre szeljük, magházát eltávolítva mind a négy részt keresztben szintén vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát elkaparjuk.
  4. 1 ek vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk, és a hagymát, az almát és a fokhagymát egyszerre beletesszük. Lassú lángon kevergetve megdinszteljük, vigyázva, hogy az alma ne essen szét, de a hagyma szépen megüvegesedjen. Borsozzuk (aki szereti, ne sajnálja), sózzuk, és hozzákeverjük a fahéjat.
  5. Legvégül jön a lecsöpögtetett lencse, és kb. 2 ek fehér balsamico ecet. Ízlés szerint pici barna cukrot is adjunk hozzá.
  6. Egy kicsi serpenyőben (kb. akkora, mint a karajszelet mérete) felforrósítjuk a 2 ek vajat habzásig, majd egyenként kisütjük benne a füstölt kasslert.
  7. Előmelegített tányérra halmozzuk a lencseköretet, a karajt, amit a sütésből megmaradt vajjal leöntünk.
  8. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nagyon régen, egy közkedvelt német gasztro magazinban találtam a receptet, és attól fogva sokszor elkészítettem. Nehéz visszaemlékezni, hogy hányszor csináltam (több más esetben is) - ilyenkor a hasamra ütök, és beírok egy megközelítően reális számot a kissé merevnek tűnő rovatba...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!