Vajban sült füstölt karaj pikáns lencsekörettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
225g lencse792 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
85g alma40 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
Összesen
1263
kcal
- 18% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
450g lencse1584 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
170g alma80 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
400g csontos sertéskaraj510 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
Összesen
2525
kcal
- 18% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
39.8g lencse140 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
15g alma7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
35.4g csontos sertéskaraj45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g fehér balzsamecet1 kcal
-
0.4g barna cukor2 kcal
Összesen
224
kcal
- 18% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1432.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 969 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 216.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1085 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1263
kcal
- 18% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.4 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2864.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1938 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 433.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2170 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
2525
kcal
- 18% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi fahéj
-
2 ek fehér balzsamecet
Elkészítés
- A lencsét szűrőben hideg vízzel leöblítjük.
- A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd hosszában ketté, és vékonyan felkarikázzuk.
- Az almát alaposan megmossuk, letöröljük, héjával együtt négy részre szeljük, magházát eltávolítva mind a négy részt keresztben szintén vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát elkaparjuk.
- 1 ek vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk, és a hagymát, az almát és a fokhagymát egyszerre beletesszük. Lassú lángon kevergetve megdinszteljük, vigyázva, hogy az alma ne essen szét, de a hagyma szépen megüvegesedjen. Borsozzuk (aki szereti, ne sajnálja), sózzuk, és hozzákeverjük a fahéjat.
- Legvégül jön a lecsöpögtetett lencse, és kb. 2 ek fehér balsamico ecet. Ízlés szerint pici barna cukrot is adjunk hozzá.
- Egy kicsi serpenyőben (kb. akkora, mint a karajszelet mérete) felforrósítjuk a 2 ek vajat habzásig, majd egyenként kisütjük benne a füstölt kasslert.
- Előmelegített tányérra halmozzuk a lencseköretet, a karajt, amit a sütésből megmaradt vajjal leöntünk.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 23686
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.
Ajánló
A pikáns, sós-édes-savanyú ízt ízlés szerint kell igazítgatni - nehéz konkrét adagokat megjelölni. Fontos, hogy csak vajat használjunk zsiradéknak, és picit barnán.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nagyon régen, egy közkedvelt német gasztro magazinban találtam a receptet, és attól fogva sokszor elkészítettem. Nehéz visszaemlékezni, hogy hányszor csináltam (több más esetben is) - ilyenkor a hasamra ütök, és beírok egy megközelítően reális számot a kissé merevnek tűnő rovatba...