Vajas kifli Lbara konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lbara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
783
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3129
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
783
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 133 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4330 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 2897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 101.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
3129
kcal
- 9% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
315
kcal
Elkészítés
- Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejben, felfuttatjuk.
- Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe készített mélyedésbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót és jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek érezzük, lazíthatjuk egy kevés tejjel, ha lágynak, szórjunk hozzá lisztet. Akkor jó a tésztánk, ha sima és a tál falától könnyen elválik.
- Letakarva legalább fél órát pihentetjük.
- A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, jól átgyúrjuk és kis cipókat formázunk belőlük. Még negyed órát pihentetjük. Közben megolvasztjuk a vajat.
- Nyújtófával hosszúkásra, oválisra nyújtjuk, megkenjük a vajjal és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kifli alakúra igazítjuk. Ha mind a nyolc kiflivel végeztünk, a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet öntünk (kb. 2 ek) és megkenegetjük a tetejüket.
- Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2029
- Feltöltés dátuma: 2015. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lbara
11 recept
Anyukám nagy szakértője a kelt tésztáknak. Ez a recept is tőle származik, sokkal finomabb, mint a bolti, és nem nagy ördöngösség.