r
Nosalty Logó

Vajas kifli Lbara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lbara
Vajas kifli Lbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4330 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    2897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejben, felfuttatjuk.
  2. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe készített mélyedésbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót és jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek érezzük, lazíthatjuk egy kevés tejjel, ha lágynak, szórjunk hozzá lisztet. Akkor jó a tésztánk, ha sima és a tál falától könnyen elválik.
  3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, jól átgyúrjuk és kis cipókat formázunk belőlük. Még negyed órát pihentetjük. Közben megolvasztjuk a vajat.
  5. Nyújtófával hosszúkásra, oválisra nyújtjuk, megkenjük a vajjal és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kifli alakúra igazítjuk. Ha mind a nyolc kiflivel végeztünk, a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet öntünk (kb. 2 ek) és megkenegetjük a tetejüket.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2029
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám nagy szakértője a kelt tésztáknak. Ez a recept is tőle származik, sokkal finomabb, mint a bolti, és nem nagy ördöngösség. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...