r
Nosalty Logó

Vajas kifli, dúsított karika, mindszenti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gábor a Házi Pék
Vajas kifli, dúsított karika, mindszenti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5912.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    4101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bedagasztjuk az alapanyagokat. Érdemes az élesztőt a tejben egy csipet cukorral felfuttatni, és a szobahőmérsékletű vajat csak akkor adni a dagasztáshoz, ha már a többi összetevő összekeveréséből egy összefüggő tésztaállagot kaptunk.
  2. Tészta érése: pihentessük fedeles tálban 40 percig.
  3. Tészta osztása/mérése: kiflik, karikák esetében 6x80g-ra osztjuk a tésztát, 2 db kalácshoz a kalácsok szálai 6x95g legyenek, majd feladott tésztákat felgömbölyítjük, és letakarva pihentetjük.
  4. A gombócokat pihentetjük 10-15 percig.
  5. A kiflikhez, karikákhoz a tésztákat háromszög alakban vékonyra nyújtjuk, majd felsodorjuk, lemezre helyezzük, a kifliket patkó alakban, a karikákat picit megnyújtva, végüket összecsípve. A slussz, azaz a záródás mindig befele legyen és alulra kerüljön. A kalácsokhoz a hasas szálakat nyújtjuk 25-30 cm hosszúra, majd hármas fonással, a haj fonásához hasonlóan megfonjuk, lemezre helyezzük.
  6. Kelesztés 25-40 percig, általában 30 perc, de lehet változó.
  7. Közvetlen a sütés előtt átspricceljük őket vízzel, és lehet tetszés szerinti apró magvakkal díszítjük.
  8. Sütés: A kifliket és a karikákat 240C°-os gőzzel telített sütőtérbe helyezzük, majd a hőmérsékletet egyből 220C°-ra visszaállítjuk, és így sütjük 12-15 percig. A kalácsokat 215C°-os gőzzel telített sütőtérbe helyezzük, és ugyanezen a hőmérsékleten sütjük 18-23 percig. Tipp a gőz képzéshez: fémtálcára vagy lábosba forró vizet teszünk, és behelyezzük a sütő aljába, vagy egy fémtálcát a sütő aljába előre beteszünk, felhevítjük, és a péksütemény behelyezésekor jégkockákat dobunk rá.
  9. A kisült péksüteményeket ismét átspricceljük vízzel, közvetlen a kisülés után.
  10. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1446
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 29.

Ajánló

A legfinomabb teavajjal megkenve, de igazából bármihez lehet fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gábor a Házi Pék 4 recept

Ezek a péksütemények egy tésztából, a dúsított tésztacsoportból egyszerűen elkészíthetőek és isteni finomak. Aki szeretné vizuálisan is látni az elkészítés pontos menetét, keresse fel YouTube csatornámat (Gábor a Házi Pék), és ott megtalálja a részletes receptvideót is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...