r
Nosalty Logó

Vajas keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vajas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1338 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 3317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és morzsásra dolgozzuk.
  2. A morzsához adjuk a tojássárgáját, a vanília kivonatot és a tejszínt. Sima tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy négyszögletű kekszformával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 10718
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, és finom. Vanília helyett ízesíthetjük citromhéjjal, vagy fahéjjal. Elkészíthetjük a kakaós változatát is: ebben az esetben a liszt egy részét (kb. 50 g) helyettesítsük kakaóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...