r
Nosalty Logó

Vadrizs zöldségekkel és borjúval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vadrizs zöldségekkel és borjúval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

rizshez

húshoz

Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

rizshez

húshoz

Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

rizshez

húshoz

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

rizshez

húshoz

Elkészítés

rizshez

  1. A hagymát két evőkanál olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a feketeköményt, turbolyát, gyömbért, fokhagymát, cukrot, és pár percig pároljuk, hogy kioldódjanak az ízek.
  3. A megmosott rizst is beleöntjük a vízzel, és 50 perc alatt megfőzzük.
  4. Közben meghámozzuk a sárgarépát, és felkarikázzuk.
  5. Ha a rizs majdnem teljesen puha, belekeverjük a sárgarépát, és további 15 percig főzzük.
  6. Egy kisebb serpenyőben egy evőkanál olajban megsütjük az apró darabokra vágott borjúhúst, és a rizs tetejére szórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1510
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 22.

Ajánló

Egy kis eltérés a megszokottól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes és sós egyszere. A vadrizs nem ajánlott mindennapi fogyasztásra.

Hozzávalók

rizshez

húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...