r
Nosalty Logó

Vadrizs zöldségekkel és borjúval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vadrizs zöldségekkel és borjúval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

rizshez

húshoz

Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

rizshez

húshoz

Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

rizshez

húshoz

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

rizshez

húshoz

Elkészítés

rizshez

  1. A hagymát két evőkanál olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a feketeköményt, turbolyát, gyömbért, fokhagymát, cukrot, és pár percig pároljuk, hogy kioldódjanak az ízek.
  3. A megmosott rizst is beleöntjük a vízzel, és 50 perc alatt megfőzzük.
  4. Közben meghámozzuk a sárgarépát, és felkarikázzuk.
  5. Ha a rizs majdnem teljesen puha, belekeverjük a sárgarépát, és további 15 percig főzzük.
  6. Egy kisebb serpenyőben egy evőkanál olajban megsütjük az apró darabokra vágott borjúhúst, és a rizs tetejére szórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1510
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 22.

Ajánló

Egy kis eltérés a megszokottól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes és sós egyszere. A vadrizs nem ajánlott mindennapi fogyasztásra.

Hozzávalók

rizshez

húshoz

Címlapról ajánljuk