r
Nosalty Logó

Vadasan készített hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Vadasan készített hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    281.4 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6714.3 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    3323 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4214 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36985 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 4679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    488 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítjuk és aprítjuk a zöldségeket a szókásos módon: a répákat karikára, a hagymát cikkekre vágva.
  2. Olajat öntünk a tepsibe, arra helyezzük a besózott húst, köré az aprított zöldséget.
  3. A babérlevelet, a citromkarikákat is a hús mellé helyezzük, borsot darálunk rá.
  4. A bort is ráöntjük és alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Puhára pároljuk a húst.
  6. Fél dl olajon karamellizáljuk a cukrot, fél l vizet adunk hozzá és a megpárolt hús mellől ráöntjük a zöldséges lét, a babérlevelet kiemeljük.
  7. Hozzáadjuk a kapribogyót, a mustárt, botbixerrel összeturmixoljuk, összeforraljuk.
  8. A kisrugóssal keverve adjuk a liszttel kevert tejfölt, szükség szerint utóízesítjük citromlével, mustárral, esetleg kevés cukorral.
  9. A húst eközben a sütőben megpirítjuk, majd szeleteljük, tálra rakjuk.
  10. A mártással áthúzzuka húst.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 553
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 72115
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 10.

Ajánló

Vacsora - nem mindennapi! Zsemlegombóc a legkiválóbb köret, sürgős esetben makaróni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadasan készített hús
Harmathy Ildikó 313 recept

A vadasan készített hús a magyar konyha egyik legragyogóbb alkotása. Marhát (comb, bélszín), vadakat, nyulat, libacombot szoktunk vadasan készíteni, de a bevert tojás is rendkívül finom a vadasmártással! Régen úgy készült a vadas, hogy napokig pácolták a húst a züldséges-citromos-boros lében, majd a páclével párolták és a továbbiak a recept szerint. Szerintem a vizes pácolás ma már (a hűtőszekrény világában) idejétmúlt eljárás. Érdekesség képpen: Gundel Imre maga sem kedvelte a vizes pácolást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...