r
Nosalty Logó

Ünnepi fonott kalács Húsvétra és Karácsonyra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
csandi
Ünnepi fonott kalács Húsvétra és Karácsonyra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
14g
Fehérje
94.6g
Szénhidrátok
16.8g
Zsír
24g
Víz
113.8g
Koleszterin
3g
Rost
17.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    2914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütő tartályába tesszük (a sorrend annyiból fontos, hogy először a folyékony állapotúak, utána a szilárdak kerüljenek bele). A gépet bekapcsoljuk dagasztó programra.
  2. Mikor kész, 3 részre osztjuk, formázzuk, majd fonjuk (lisztezett kézzel könnyebb dolgozni vele).
  3. Kivajazott, kilisztezett formába tesszük (vagy ha nincs, akkor lábasba), a tetejét megkenjük tojássárgájával, és kis lángon 45-60 percig sütjük. (Én a villanysütőben 20 percig 120, majd elkészülésig 150 fokon szoktam sütni.) Félidőben újra megkenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már hagyománnyá vált nálunk, hogy húsvétkor és karácsonykor ezt a kalácsot készítem el a sonka és a töltött káposzta mellé. Amíg nem volt kenyérsütőm, becsületesen dagasztottam a tésztát, míg hólyagossá nem vált, és így nagyon laza tésztát kaptam. Ma már a dagasztást a kenyérsütő gépre bízom, mivel 4-5 kalácsot is készítek alkalmanként. Mikor a kelesztés megtörtént, utána fonom és teszem a sütőbe. Ha kenyérsütővel dagasztjuk, figyeljünk arra, hogy először a folyékony halmazállapotú hozzávalókat tegyük a gépbe, majd utána jöhetnek a szilárdak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!