r
Nosalty Logó

Umbriai lencsés gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Umbriai lencsés gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1802 micro
  • β-karotin
    5701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47941 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6760.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    4239 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    5406 micro
  • β-karotin
    17103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143822 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 2108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9784 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát hosszában kettévágjuk, ezt megismételjük, és kb. fél cm vékonyra szeleteljük.
  2. A lencsét feltesszük főni a sárgarépával és annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk. Addig főzzük fedő alatt, amíg megpuhul (max. 35-40 perc).
  3. A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
  4. Beletesszük a pestot, az oregánót, a kakukkfüvet és elkeverjük. (Sót azért nem, mert a paradicsomszósz eleve sós.)
  5. Leszűrjük a sárgarépás lencsét, és a babérlevelek kivételével a rotyogó paradicsomszószhoz keverjük.
  6. Kb. 20-25 percig főzzük alacsony lángon, fedő alatt.
  7. Egy lábasban felteszünk enyhén sós vizet főni. Amikor forr, belerakjuk a gnocchit, amiket addig főzünk, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután lezárjuk, és leöntjük róla a vizet.
  8. A gnocchit a szószhoz keverjük és azonnal tálaljuk.
  9. Reszelt parmezánnal tesszük még ízletesebbé.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3672
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az olasz konyhát. Pár évvel ezelőtt Stahl Judit Gyors olaszos tészták című könyvében találtam a fenti név alatt futó receptet. Elkészítettem, ízlett mindenkinek, ennek ellenére hogy, hogy nem, feledésbe merült. Pár hónapja valahogyan mégis eszembe jutott, hogy de finom is volt, el kéne készíteni, viszont akkor már a könyvnek hűlt helye volt :(Párommal összudugtuk a fejünket, és közös emlékeink alapján újra összeraktuk a receptet. Valószínű, hogy nem egyezik teljesen a Stahl-féle recepttel, emlékképekből építkeztünk, mindig egy kicsit alakítottunk rajta, így nyerte el végső formáját. Egészen pontosan tegnap, mikor kóstolás után elégedetten tettem le a fakanalat és nyugtáztam: Ez az! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...