Umbriai lencsés gnocchi
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
42g lencse147 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
167g sűrített paradicsom137 kcal
-
167g gnocchi263 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g pesto5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
Összesen
703
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g lencse440 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
500g gnocchi790 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g pesto16 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2108
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8.5g lencse30 kcal
-
11.6g sárgarépa4 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28 kcal
-
34g gnocchi54 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g pesto1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
Összesen
143
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 202.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1802 micro
-
β-karotin 5701 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 47941 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
703
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6760.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 4239 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.3 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 607.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1749 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 707 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 5406 micro
-
β-karotin 17103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 143822 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
2108
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 368 micro
-
β-karotin 1163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9784 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
125 g lencse
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
500 g sűrített paradicsom
-
500 g gnocchi
-
2 ek olívaolaj
-
3 db babérlevél
-
0.5 teáskanál oregánó
-
2 kávéskanál pesto
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A répát hosszában kettévágjuk, ezt megismételjük, és kb. fél cm vékonyra szeleteljük.
- A lencsét feltesszük főni a sárgarépával és annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk. Addig főzzük fedő alatt, amíg megpuhul (max. 35-40 perc).
- A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
- Beletesszük a pestot, az oregánót, a kakukkfüvet és elkeverjük. (Sót azért nem, mert a paradicsomszósz eleve sós.)
- Leszűrjük a sárgarépás lencsét, és a babérlevelek kivételével a rotyogó paradicsomszószhoz keverjük.
- Kb. 20-25 percig főzzük alacsony lángon, fedő alatt.
- Egy lábasban felteszünk enyhén sós vizet főni. Amikor forr, belerakjuk a gnocchit, amiket addig főzünk, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután lezárjuk, és leöntjük róla a vizet.
- A gnocchit a szószhoz keverjük és azonnal tálaljuk.
- Reszelt parmezánnal tesszük még ízletesebbé.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3679
- Feltöltés dátuma: 2012. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom az olasz konyhát. Pár évvel ezelőtt Stahl Judit Gyors olaszos tészták című könyvében találtam a fenti név alatt futó receptet. Elkészítettem, ízlett mindenkinek, ennek ellenére hogy, hogy nem, feledésbe merült. Pár hónapja valahogyan mégis eszembe jutott, hogy de finom is volt, el kéne készíteni, viszont akkor már a könyvnek hűlt helye volt :(Párommal összudugtuk a fejünket, és közös emlékeink alapján újra összeraktuk a receptet. Valószínű, hogy nem egyezik teljesen a Stahl-féle recepttel, emlékképekből építkeztünk, mindig egy kicsit alakítottunk rajta, így nyerte el végső formáját. Egészen pontosan tegnap, mikor kóstolás után elégedetten tettem le a fakanalat és nyugtáztam: Ez az! :)