r
Nosalty Logó

Umbriai lencsés gnocchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Umbriai lencsés gnocchi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

703
Kalória
29.6g
Fehérje
124.1g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
202.4g
Víz
11.3g
Koleszterin
15g
Rost
24.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1802 micro
  • β-karotin
    5701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47941 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6760.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    4239 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    5406 micro
  • β-karotin
    17103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143822 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 2108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9784 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A répát hosszában kettévágjuk, ezt megismételjük, és kb. fél cm vékonyra szeleteljük.
  2. A lencsét feltesszük főni a sárgarépával és annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzádobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk. Addig főzzük fedő alatt, amíg megpuhul (max. 35-40 perc).
  3. A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
  4. Beletesszük a pestot, az oregánót, a kakukkfüvet és elkeverjük. (Sót azért nem, mert a paradicsomszósz eleve sós.)
  5. Leszűrjük a sárgarépás lencsét, és a babérlevelek kivételével a rotyogó paradicsomszószhoz keverjük.
  6. Kb. 20-25 percig főzzük alacsony lángon, fedő alatt.
  7. Egy lábasban felteszünk enyhén sós vizet főni. Amikor forr, belerakjuk a gnocchit, amiket addig főzünk, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután lezárjuk, és leöntjük róla a vizet.
  8. A gnocchit a szószhoz keverjük és azonnal tálaljuk.
  9. Reszelt parmezánnal tesszük még ízletesebbé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Imádom az olasz konyhát. Pár évvel ezelőtt Stahl Judit Gyors olaszos tészták című könyvében találtam a fenti név alatt futó receptet. Elkészítettem, ízlett mindenkinek, ennek ellenére hogy, hogy nem, feledésbe merült. Pár hónapja valahogyan mégis eszembe jutott, hogy de finom is volt, el kéne készíteni, viszont akkor már a könyvnek hűlt helye volt :(Párommal összudugtuk a fejünket, és közös emlékeink alapján újra összeraktuk a receptet. Valószínű, hogy nem egyezik teljesen a Stahl-féle recepttel, emlékképekből építkeztünk, mindig egy kicsit alakítottunk rajta, így nyerte el végső formáját. Egészen pontosan tegnap, mikor kóstolás után elégedetten tettem le a fakanalat és nyugtáztam: Ez az! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!