Ültetett gombafejek Vera konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vera vagyok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az alaphoz
A gombához
-
33g vaj239 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
84g csiperkegomba18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
746
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
746
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 165.5 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3130.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 980 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1176 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1030.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1259 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
2239
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az alaphoz
- A krumplit hámozzuk meg, és egészben főzzük sós vízben kb. 10 percig. Ezalatt félig megpuhul, de nem fő meg teljesen.
- Utána karikázzuk fel a krumplit, nem túl vastag karikákra. (Ha nagy szemű, akkor lehet a karikákat félbe is vágni, különben nem fog rendesen megsülni. ) A szeleteket tegyük egy közepes, magas peremű tepsibe vagy valamilyen sütőedénybe.
- A tejfölt keverjük össze az olajjal és a fűszerekkel, és ezt keverjük össze a krumplival.
A gombához
- A gombákból törjük ki a szárát, erre nem lesz szükség. (A gombafejek héját semmiképpen se húzzuk le, csak tisztítsuk meg, ha szükséges, mert ez tartja majd benne a szaftot! ) Ezután a gombákat ültessük rá a krumplira úgy, hogy a gombafej belseje nézzen felfelé.
- Minden gombafejbe tegyünk először egy-egy csipet sót és borsot. A vajat vágjuk 6 egyforma darabra, és ezt is tegyük bele a gombába, majd a reszelt sajtot tegyük a töltött gombák tetejére.
- Utána az egészet fedjük le alufóliával, és tegyük be a sütőbe 220 fokra. Süssük 20 percig lefedve, ezután vegyük le róla a fóliát, és kb. 10 percig pirítsuk még.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3177
- Feltöltés dátuma: 2013. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vera vagyok
15 recept
Ezeket a gombafejeket szoktam csinálni magában is, és akkor főtt rizzsel tálalom. Úgy is nagyon finom.:) Szerintem ezt az ételt nem szabad hagyományos savanyúságokkal enni, mert az elnyomhatja az ízét. Inkább friss paradicsomsalátát ajánlok hozzá.:) Sajnos a kép elég rosszul sikerült. Finomabb, mint ahogy kinéz.:) Egy embernek kell a két gombafej, akkor is, ha jó nagy.:) Ez az adag elég lehet 2-3 embernek, étvágytól függően.:)