r
Nosalty Logó

Újévi vörösboros lencseleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Újévi vörösboros lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    2565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2965 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20309 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    3623 mg
  • Nátrium
    15392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2073.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1521 micro
  • Kolin:
    1233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17793 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 4454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét és a csülköt előző este beáztatjuk.
  2. Másnap reggel a csülköt feltesszük főni.
  3. Dél felé egy lábasban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, hozzáadjuk az ujjnyira vágott répát, kockázott zellert, a lencsét, felöntjük vízzel. Beletesszük a babérlevelet, a leveskockát, fűszerezzük (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós!), s addig főzzük, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarunk bele citromot, s öntünk bele vörösbort, szórunk rá lisztet, összekeverjük, felforraljuk.
  4. Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozzuk, feldaraboljuk, s a főzővízével a lencséhez öntjük. Belerakjuk a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforraljuk.
  5. Tálaláskor merünk a tányérba levest, s teszünk rá három kanál tejfölt.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3495
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Újévkor kötelező lencsét enni, hacsak nem akarunk szegények lenni egész évben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...