r
Nosalty Logó

Újévi vörösboros lencseleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Újévi vörösboros lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    2565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2965 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20309 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    3623 mg
  • Nátrium
    15392 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2073.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1521 micro
  • Kolin:
    1233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17793 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 4454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét és a csülköt előző este beáztatjuk.
  2. Másnap reggel a csülköt feltesszük főni.
  3. Dél felé egy lábasban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, hozzáadjuk az ujjnyira vágott répát, kockázott zellert, a lencsét, felöntjük vízzel. Beletesszük a babérlevelet, a leveskockát, fűszerezzük (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós!), s addig főzzük, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarunk bele citromot, s öntünk bele vörösbort, szórunk rá lisztet, összekeverjük, felforraljuk.
  4. Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozzuk, feldaraboljuk, s a főzővízével a lencséhez öntjük. Belerakjuk a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforraljuk.
  5. Tálaláskor merünk a tányérba levest, s teszünk rá három kanál tejfölt.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3495
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Újévkor kötelező lencsét enni, hacsak nem akarunk szegények lenni egész évben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...