r
Nosalty Logó

Túrótorta eperdísszel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Veres Mari
Túrótorta eperdísszel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

379
Kalória
11.9g
Fehérje
27.7g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
146.6g
Víz
134g
Koleszterin
331mg
Rost
22.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3172.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    879.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Aztán a habverővel a sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citromlével, a citrom reszelt héjával hólyagosra keverjük – mehet bele közben a liszt.
  3. Ezt követően a masszát a felvert tojásfehérjével is összekeverjük.
  4. Lecsatolható peremű, 25 cm-es, kerek tortaformába rakjuk – a peremet is kenjük meg vajjal, hintsük meg liszttel, ha nem szilikonos a formánk –, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.
  5. Amikor megsült, nyissuk ki a sütőajtót pár percre, majd vegyük ki, és rácson hűtsük tovább.
  6. Vegyük ki a formából, a formát mossuk el, a peremét is, ne maradjon rajta tésztamorzsalék.

A krémhez

  1. A hideg vízbe szórjuk bele a zselatint, hagyjuk 10 percig állni, majd adjunk hozzá 4 kanál cukrot, keverjük el, esetleg rövid időre tegyük a mikróba, hogy a cukor felolvadjon, s hagyjuk hűlni.
  2. A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a 4-5 kanál kristálycukrot, a citromlevet – reszelt héj is mehet bele. (Ha túrótortát szeretnénk, csak 1 citrom levét tegyük bele!)
  3. Verjük fel a habtejszínt, s a túrót keverjük össze a zselatinnal, majd a felvert tejszínnel.
  4. A már kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, csatoljuk rá a peremet, és öntsük bele a túrós masszát.
  5. Tegyük hűtőbe néhány órára. A tetejét díszítsük citromkarikákkal és eperrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet Korodi Éva barátnőmtől kaptam, és igazán megérdemli, hogy megemlítsem, mert mindig kirukkol valami finomsággal! Ez a torta ugyan citromtorta néven is futhatna, ám alapvetően túrótorta. A benne lévő citrom mennyisége határozza meg, milyen néven illessük! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!