Tzatziki Livi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szaboliv
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
548
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2189
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1996.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 1192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 449.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
548
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 189.7 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7987.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 1600 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 4767 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1798.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 1211 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 211 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
2189
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Meghámozzuk az uborkát, vékony csíkokra lereszeljük, besózzuk, és kb negyed-fél órát pihentetjük.
- A két nagy tejfölt a nagy joghurttal, borssal, összezúzott fokhagymával összekeverjük.
- Az uborkát kinyomkodva, jó alaposan kifacsarva a tejfölös masszához keverjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2319
- Feltöltés dátuma: 2014. január 05.
Ajánló
Mindenképpen a fogyasztás előtt két nappal érdemes elkészíteni, mert akkor érik össze az íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szaboliv
6 recept
Volt egy hely, ahonnan mindig rendeltünk tzatzikit gyros hússal, iszonyat jól készítették, de a tzatziki mindig kevésnek bizonyult. Így hát gondoltam egyet és utánanéztem, hogy készül, aztán saját szájízünkre formáltam, és kész.