adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
375g tyúk443 kcal
-
56g sárgarépa21 kcal
-
56g fehérrépa36 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
38g zeller14 kcal
-
6g só0 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
Összesen
519
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
3000g tyúk3548 kcal
-
450g sárgarépa164 kcal
-
450g fehérrépa287 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
300g zeller108 kcal
-
45g só0 kcal
-
8g fekete bors19 kcal
Összesen
4153
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
69.3g tyúk82 kcal
-
10.4g sárgarépa4 kcal
-
10.4g fehérrépa7 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
6.9g zeller3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.2g fekete bors0 kcal
Összesen
97
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2977.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 2397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 254.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1741 micro
-
β-karotin 4151 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
519
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 320.6 g
Zsír
-
Összesen 251.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23822 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 3166 mg
-
Nátrium 19173 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2035.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4023 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 1049 mg
-
Retinol - A vitamin: 677 micro
-
α-karotin 13926 micro
-
β-karotin 33205 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
4153
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 322 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg sárgarépa
-
45 dkg fehérrépa
-
7.5 dkg vöröshagyma
-
30 dkg zeller
-
4.5 dkg só
Elkészítés
- A bontott tyúkot vagy egészben vagy darabolva a húsleveshez hasonlóan hideg vízben feltesszük főni. Ekkora tyúkhoz (3 kg) kb. 9 l vizet kell adnunk az indulásnál.
- A levest megsózzuk, lassan felforraljuk. A tetején képződő habot leszedjük.
- A leveshez kb. 1-1,5 órai főzés után hozzáadjuk a tisztított zöldségeket.
- Időközben ellenőrizzük a húst (húsdarabokat), ha megpuhult, ki kell venni a levesből.
- Lassan készre főzzük, szükség szerint sóval ízesítjük (a levét kb. felére fogjuk forralni).
- Tálalásnál a húsokat daraboljuk, bőrét eltávolítjuk, és hasábokra vágott, velefőtt zöldségekkel tálaljuk.
- Levesbetétnek használhatunk a húsleveshez is megfelelő betéteket.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 15124
- Feltöltés dátuma: 2010. április 05.
Ajánló
A magam részéről a daragaluska tűnt jó választásnak a levesbetétek vonatkozásában. A főtt zöldségeket külön is tálalhatjuk azok kedvéért, akik kevésbé kedvelik...:o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Szintén klasszikus recept. Idősebb tyúkot célszerű választani, húsa ízletesebb, így levesünk is tartalmasabb lesz. Őszintén szólva, ha sikerül jól elkészítenünk, felveszi a versenyt a marhahúslevessel...