r
Nosalty Logó

Tűzdelt krumpli szalonnával és sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Tűzdelt krumpli szalonnával és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 2285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és vékonyan bevagdossuk. 3-4 milliméterenként elég és fontos, hogy ne vágjuk át teljesen őket, nehogy szétessenek. Be is sózzuk őket kicsit a szeletek között.
  2. A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, a szalonnát is kisebb szeletekre vágjuk, majd ugyanígy teszünk a cheddarral is.
  3. Elkezdjük 'megtölteni' a krumplikat - a szeletek közé ügyeskedjük a hagymát, a szalonnátés a sajtszeletkéket is.
  4. Ha elkészültek, még egyszer kicsit besózzuk őket, majd sütőpapírra ültetjük, és rájuk csepegtetünk olívaolajat.
  5. Kis vizet öntünk alájuk, lefedjük fóliával, majd betoljuk a 200 fokos sütőbe.
  6. 30 percig fóliával, majd pirulásig fólia nélkül sütjük. Ha maradt még sajt, érdemes a krumplikra tenni akkor, amikor levesszük a fóliát, hogy együtt piruljanak.
  7. A joghurtot összekeverjük kis sóval, fokhagymával és morzsoltkakukkfűvel, és a krumplikhoz tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 14645
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tűzdelt krumpli szalonnával és sajttal
Zsófi.M 39 recept

Valamilyen töltött burgonyára vágytunk, de nem a tipikus kivájós-megtöltősre. Nagyon finom, és nagyon egyszerű!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...